Yıldızlar hayali!

Bingöl'de yaşayan ve astronot olmak isteyen yedinci sınıf öğrencisi, dünyadaki üç uzay kampından biri olan İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye'de ağırlandı.

Yıldızlar hayali!

Bingöl'de yaşayan ve astronot olmak isteyen ortaokul öğrencisi, dünyadaki üç uzay kampından biri olan İzmir'deki Uzay Kampı Türkiye'de ağırlandı.

Zelal Barakazi, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesine (NASA) mektup yazarak astronot olmak, bir astronotla tanışmak istediğini anlattı.

Durumdan haberdar olan bir alışveriş merkezi, Barakazi'nin Uzay Kampı Türkiye'ye katılmasını sağladı. Ailesiyle Bingöl'den İzmir’e gelen Barakazi, kampta bir hafta boyunca uzayla ilgili yeni bilgiler edindi.

YILDIZLARA ÇIKTI

Astronot kıyafetlerini tanıyan Barakazi, simülatörlerle uzay yolculuğunun provasını yaptı.

Kamp sonunda sertifikasını alan Barakazi, şunları ifade etti:

"Kendimi astronot olma hayalime artık çok yakın hissediyorum. Uzay Kampı'nda geçirdiğim bir hafta çok güzeldi. Uzayda olmanın neye benzediğini ve nelere hazırlıklı olmamız gerektiğini öğrendik. Artık astronot olmak için neler yapmam gerektiğini çok daha iyi biliyorum. Bingöl'e döner dönmez bunun için çalışmaya başlayacağım. İlk hedefim Fen Lisesini kazanmak ve ardından da üniversitede matematik ya da fizik bölümüne girmek."

Kaynak: Diyarbakır Söz