Görüş Bildir

Yüksekovalı öğrenciler tatilde telafi eğitiminde

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) açılan kurslarda ders eksiklerini tamamlayarak geleceğe hazırlanıyor.

Yüksekovalı öğrenciler tatilde telafi eğitiminde

Yüksekova'da huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan ‘Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu’nun ardından aileleriyle evlerine dönen öğrenciler, MEB'in açtığı "destekleme ve yetiştirme" kurslarına ilgi gösteriyor.   

İlçedeki 17 ortaokul ve 5 lisede başlatılan kurslarda eğitim gören 1.750 ortaokul ve 650 lise öğrencisi bir taraftan ders eksiklerini gideriyor bir taraftan da akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayarak geleceğe hazırlanıyor.   

İsmet Alkan Anadolu Lisesinde eğitim gören Gülcan Esen, gelecek sene sınava gireceğini ve bu kursların kendileri için çok faydalı olduğunu söyledi.   

"Öğretmenlerimiz de büyük fedakarlıklar yapıyor"   

Kursta gördükleri eğitimin başarılarını etkilediğini ifade eden Esen, şöyle konuştu:   

"Buraya gelip yoruluyoruz, çaba harcıyoruz. Fakat bunun meyvesinin 'olgun' olacağını biliyoruz. Öğretmenime ve arkadaşlarıma güveniyorum. İyi bir insanla yola çıkarsan kesinlikle geleceğimiz de iyi olur. Öğretmenlerimiz de çok iyi. Okul bittikten bir hafta sonra yine derslere başladık. Günde 6 saat ders görüyoruz. Öğretmenlerimiz de büyük fedakarlıklar yapıyor. İnşallah her şey güzel olur. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum."   

Yaz kurslarının verimli geçtiğini dile getiren aynı okulun öğrencilerden Mizgin Tümen de pazartesi günleri kurs olmamasına rağmen öğretmenlerinin fedakarlık gösterip kendilerine ders verdiğini anlattı.   

"Kurslardan gayet memnunuz"   

Seneye YGS'ye gireceklerini ve ders çalışmak için az bir zamanlarının kaldığını ifade eden Tümen, şöyle devam etti:   

"Başarılı olmamız için çalışmamız lazım. Kurslardan gayet memnunuz. Günde 6 saat ders görmemiz bize çok faydalı oluyor. Bunun dışında etütler de yapıyoruz. Bize bu olanağı sağlayan milli eğitim camiasına ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Onlar olmasaydı bu kadar gelişemezdik, başarılı olamazdık. Hedeflerimize ulaşmamızda bize çok etkisi oluyor."   

İlçede 20 Haziran'da başlayan ve hafta içi ile hafta sonu devam eden kurslar 10 Eylül'de sona erecek.   

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi