Görüş Bildir

Yüz yüze eğitim yaygınlaşıyor!

AÖF'nin yüz yüze eğitim uygulaması bütün illerde ve 9 ilçe merkezinde olacak şekilde yaygınlaştırıldı.

Yüz yüze eğitim yaygınlaşıyor!

Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerine kayıtlı öğrencilere yönelik yüz yüze dersler 13 Mart'ta başlayıp, 28 Mayıs'ta sona erecek. Uygulama tüm illerde yaygınlaştırılıyor.

AÖF tarafından yapılan açıklamada, yüz yüze eğitim uygulamasının bütün illerde ve 9 ilçe merkezinde olacak şekilde yaygınlaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, "Derslere katılmak isteyen öğrenciler genel kuralların yanı sıra hem Anadolu Üniversitesi hem de yüz yüze öğretim gördükleri üniversitelerin tüm disiplin kurallarına uymak zorundadırlar. Ders programları, güz dönemi için eylül ayının son haftası içinde, bahar dönemi için ise mart ayının ilk haftası içinde derslerin yapılacağı binalarda, AÖF bürolarında ve internet sayfasında ilan edilecektir." denildi.

Dersler, resmi tatil günleri (29 Ekim, 31 Aralık, 1 Ocak, 16 Nisan, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs), AÖF sınavlarının yapıldığı günler ve Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılabilecek tatil günlerinde yapılmayacak.

Merkezlere göre, hafta içi akşamları veya hafta sonları yapılan yüz yüze dersler için ücret alınmıyor.

Yüz yüze derslere katılımın zorunlu olmadığı öğrenilirken, öğrenci kimliği veya öğrenci tanıtım kartı gösterilerek dersliklere girilebileceği bildirildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Yüz yüze derslerin bazı illerde birden fazla merkezde yapıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İstanbul'da Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi-Bahçelievler, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi-Göztepe ve Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kamp.-Maltepe olmak üzere 3 merkez, Ankara'da Ankara Üniversitesi: Hukuk Fakültesi-Cebeci, Gazi Üniversitesi: Hukuk Fakültesi-Beşevler olmak üzere 2 merkez, Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kamp. ve ESOGÜ Meşelik Kamp. olmak üzere 2 merkez ve İzmir'de ise Dokuz Eylül Üniversitesi: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-Buca'da yüz yüze öğretim yapılacaktır."

Yüz yüze öğretime ilişkin değişiklik ve gelişmelerin, illerdeki AÖF büroları, Anadolu Üniversitesinin internet sayfası ve basın aracılığıyla duyurulacağı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi