Yüzlerini Nasrettin Hocayla Güldürdü

GAP Bölge Kalkınma İdaresince uygulanan Çocuk Gelişim Merkezleri Projesi kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde sahnelenen Nasrettin Hoca temalı tiyatro oyununa, çocuklar yoğun ilgi gösterdi

Yüzlerini Nasrettin Hocayla Güldürdü

GAP Çocuk Gelişim Merkezi Müdürü Yıldızaydın "Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı ve yüzlerindeki gülücükler, görülmeye değerdi"

GAP Bölge Kalkınma İdaresince yürütülen Çocuk Gelişim Merkezleri Projesi kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nasrettin Hoca temalı tiyatro oyunu sahnelendi.

Proje kapsamında Cizre Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda sahnelenen Nasrettin Hoca temalı müzikli ve danslı tiyatro oyununu, 500 öğrenci büyük bir keyifle izledi.

GAP Çocuk Gelişim Merkezi Müdürü Emin Yıldızaydın, bölgenin ve özellikle ilçenin uzun bir zamandır sancılı bir sürecin içinde olduğunu söyledi.

İlçede yaşanan olumsuzluklara rağmen faaliyetleri yoğunlaştırdıklarını anlatan Yıldızaydın, merkez olarak üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını bildirdi. Faaliyetler kapsamında çocuklara yönelik tiyatro oyununun sahnelenmesini sağladıklarını dile getiren Yıldızaydın, şöyle devam etti:

TİYATRO OYUNU

"Nasrettin Hoca adlı tiyatro oyunu, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seans halinde sahnelendi. 500 öğrenciye bu güzel tiyatro oyununu izlettirdik. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı ve yüzlerindeki gülücükler görülmeye değerdi. Çocuk katılımcılarımızın oyun esnasında attıkları kahkahaları duymak bizim için tarif edilemez bir duyguydu. Çocuklarımızın hayallerine hayat vermek için var gücümüzle çalışacağız. Öncelikle bu memleketin evlatları olarak çocuklarımızın sevinçlerini ve heyecanlarını onlarla birlikte yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz."

Yıldızaydın, Cizre'nin çocuklarını buluşturan ve yüzlerinde gülücükler açmasına vesile olan bu etkinliğe ev sahipliği yapan Kaymakam Ahmet Adanur, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Türkiye Kalkınma Vakfı'na teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz