Görüş Bildir

Zeytine Kılıç, eğitimde Hani'nin gururu

Sergen Ortaokulu 8’nci sınıf öğrencisi Zeytine Kılıç, tüm bunlara rağmen sınavda 120 sorunun 118'ni doğru cevaplayarak büyük başarı sağladı.

Zeytine Kılıç, eğitimde Hani'nin gururu

DİYARBAKIR'ın Hani İlçesine bağlı Sergen Köyünde, küçük yaşta babasını, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına bir hafta kala da annesini kaybeden Sergen Ortaokulu 8’nci sınıf öğrencisi Zeytine Kılıç, tüm bunlara rağmen sınavda 120 sorunun 118'ni doğru cevaplayarak büyük başarı sağladı.

İlçenin Sergen Köyünde oturan ve küçük yaşta babasını, geçen Kasım ayında TEOG sınavına bir hafta kala da annesini kaybeden Sergen Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencisi Zeytine Kılıç, okul yönetimi ve öğretmenleri sahip çıkarak yalnız bırakmadı. Babasından sonra annesinin de ölmesi üzerine ağabeyinin evine yerleşen, okulunun açtığı TEOG kursuna giderek çalışan Kılıç, Kasım 2015 tarihinde yapılan TEOG sınavında 120 sorunun 118'ni doğru cevaplayarak büyük başarı sağladı.

Sınava sık sık test çözerek ve düzenli çalışarak hazırlandığı için başarılı olduğunu dile getiren Zeytine Kılıç, "Dershaneye gitmedim. Hani Kaymakamı sayın Tahir İğdenin eğitime verdiği desteklerden ve okul müdürümüz ve idarecilerimizin okulumuzda açtığı TEOG kursuna gidiyordum. Burada bol bol soru testi çözdüm. Öğretmenlerimiz bana çok yardımcı oldu. Çalışmam için bana olanak sundular, onlar beni bu seviyeye getirdiler. Evde kendim tekrar yapıyordum ve test çözüyordum. Günde 4 saat çalışıyordum. Sınav günleri yaklaşınca bu çalışmam daha da arttı. Ama annem vefat etti. Müdürümüzün okulumuzda açtığı TEOG kursuna gidiyordum. Bu kurslardan çok fayda gördüm. Anlamadığımız soruları öğretmenlerimize soruyorduk. Bunun da bana çok yardımı oldu. İyi bir Üniversiteyi kazanarak doktor olmak istiyorum" dedi.

KEŞFEDİLMEYEN ÇOK ÖĞRENCİLERİMİZ VAR’

Sergen Ortaokulu Müdürü Yavuz Sibal, sınava günler kala Zeytine’nin az dinlenip ders çalışmaya ağırlık verdiğini söyledi. İlçede keşfedilmeyi bekleyen Zeytine gibi yüzlerce öğrencilerinin bulunduğunu kaydeden Sibal, "Öğretmenler olarak bizde çok mutlu olduk" dedi.

HANİ EĞİTİMDEKİ BAŞARILARLA GÜNDEME GELECEK

Hani Kaymakamı Tahir İğde de, Hani İlçesi’nin artık eğitimdeki başarılarla gündeme gelmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, "Her şeyin başı eğitim’ sloganı ile hareket ederek, eğitimde çıtayı yükseltmeyi amaçlıyoruz. Eğitimde alacağımız başarılarla Hani İlçemiz eğitimle gündeme gelecektir. Zeytine gibi çok sayıda başarılı öğrencilerimiz vardır. Zeytine Hani’nin gururu oldu. Onun gibi başarılı çocuklarımıza her zaman destek vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi