Türkiye İnovayon Günleri, Adana'da başlıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yenilikçi çalışmaların ihracatla buluşması ve inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl 4'üncü kez düzenlenen 'Türkiye İnovasyon Haftası', Adana'da 5-6 Kasım'da gerçekleştirilecek.

 Türkiye İnovayon Günleri, Adana'da başlıyor
Adana Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı ve TİM’in katkılarıyla düzenlenecek etkinlikte, dünyaca ünlü konuşmacıların yanı sıra TİM, TÜSİAD ve MÜSİAD üyeleri biraraya gelecek. Dünyanın dev şirketlerinin CEO’ları ve inovasyon grupları konferans, panel, atölye çalışmaları ve söyleşilerde ağırlanacak.
ÖNEMLİ İSİMLER KATILIYOR
İnovasyon tutkunlarını buluşturacak olan etkinliğe, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, iş dünyasından Zeynep Bodur Okyay, Hamdi Akın, Fuat Tosyalı, Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti katılacak. İnovasyon Haftası’na katılacak uluslararası ünlü konuşmacılar arasında, uzay mühendisliği, bulut teknolojisi ve üretimi alanlarında çalışmalar yapan Autodesk Teknoloji Fütüristi Jordan Brandt, Japon çelik üreticisi Toyo Kohan Yönetim Kurulu Başkanı Hirohiko Sumida ve Business Week tarafından 'Yılın En İyi İnovasyon Kitabı' olarak gösterilen 'The Medici Effect'in yazarı Frans Johansson da bulunuyor.
Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, "500 milyar dolar ihracat hedefine ancak inovasyonla ulaşabiliriz. Bundan dolayı tasarım ve inovasyona büyük önem veriyoruz. İnovasyon ateşinin gelecek için önemli fırsatlar yaratmasını umuyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler