"1 milyonun üzerinde istihdam sağladık"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Şu anda 1 milyon üzerinde bir istihdam artışı sağladığımız, işsizlik oranlarında 10,1 geçtiğimiz seneye oranla 1,6 puanlık bir azalış söz konusu. Kadın istihdamı konusunda, işsizliği 427 bin kişi azaltmışız. 407 bini kadın istihdamında artış gerçekleşmiş." dedi.

Sarıeroğlu, Yüreğir Kültür Merkezi'nde Adana Çiftçi Buluşması Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geldikleri  günden itibaren Adana'nın her köşesine gitmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Tarımın dünyanın geleceği olduğunu ve tüm dünya ülkelerinin üzerinde kafa yorduklarını belirten Sarıeroğlu, bu kapsamda geleceğe ilişkin daha güvenli, sağlıklı, verimli süreçlerin nasıl işletilebileceğiyle ilgili yeni yaklaşım ve uygulamaların devreye sokulmaya çalışıldığını dile getirdi.

Bakan Sarıeroğlu, 16 yıldır tarım, hayvancılık gıda alanıyla ilgili çok önemli çalışmaları yapmış bir iktidar olduklarını, bundan sonraki süreçlerde de üreticileri desteklemeye, ülkede iyi tarım uygulamalarıyla ilgili bugünden güçlü adımları atmaya, çiftçilerin daha huzurlu, sıkıntı yaşamadan üretim süreçlerini sürdürmelerine ilişkin ortamları oluşturmayla ilgili çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

- Hane halkı iş gücü rakamları

Türkiye'de 15 Temmuz gibi ağır bir darbe girişiminin yaşandığını, başka bir ülkenin bu darbe girişimin ardından ayağa kalkıp yol yürümesinin mümkün olmayacağının altını çizen Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"İşçimiz, çiftçimiz, emekçimiz, işverenimiz ve hükümetimizin atmış olduğu kararlı adımlarla böylesine ağır bir sürecin ardından büyüme, ihracat, istihdam rekorları kıran trendi devam ettiriyoruz. Geçen hafta büyüme rakamlarımız 7,4 olarak açıklanmıştı. Yine dünyanın en çok büyüyen ülkesi konumundayız. Bu büyüme rakamlarının yine istihdam dostu olduğunun teyit eden hane halkı iş gücü anketlerimizin sonuçlarının da Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve gelecek perspektifi açısından çok pozitif olduğunu ifade etmek istiyorum. Rakamlar açıklandı, şu anda 1 milyon üzerinde bir istihdam artışı sağladığımız, işsizlik oranlarında 10,1 geçtiğimiz seneye oranla 1,6 puanlık bir azalış söz konusu. Kadın istihdamı konusunda, işsizliği 427 bin kişi azaltmışız. 407 bini kadın istihdamında artış gerçekleşmiş. Bunların hepsi Türkiye'de işlerin yolunda gittiğinin göstergesi.

İnşallah enerjimizi, potansiyelimizi başka yerlere harcamamıza sebep olmaya yönelik girişimlere karşı da dik durarak 24 Haziran sürecini de başarıyla tamamlayarak bu ülkemizin gelişim, rekorlar trendini yeni yapacağımız reformlarla daha da ivme kazanmasını sağlayarak güçlü büyük Türkiye yolunda ilerlememize devam edeceğiz. Büyük hedef ve hayallerimiz var. 16 yıldır ilmik ilmik işlediğimiz yeni hizmet ve çalışmalarımız oldu."

Bakan Sarıeroğlu, Türkiye'nin her sorunun üstesinden gelecek bir potansiyel ve güce sahip bir ülke olduğunu, bu konuda en önemli konunun birlik, beraberlik, huzur ve istikrarın devam etmesi olduğunu söyledi.

Güçlü büyük Türkiye yolunda yollarını daha da hızlandırarak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerini dile getiren Sarıeroğlu, tarım konusunda dünyanın en çok söz sahibi ülkelerinden birisi olmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz