15 iş makinesi daha hizmetinizde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halka etkili ve hızlı hizmet sunmak amacıyla yol çalışmalarında kullanılmak üzere 6 milyon liraya satın aldığı 15 iş makinesini törenle halkın hizmetine sundu. Belediye, son üç yıl içinde sadece yol çalışmalarında kullanılmak üzere 12 milyon liraya 45 adet iş makinesi satın alarak hizmet üretme kapasitesini büyüttü.

15 iş makinesi daha hizmetinizde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ve kırsal ilçelerde asfalt ve yol bakım onarım çalışmalarında kullanılmak üzere satın alınan iş makinelerinin 15’ini düzenlenen tanıtım toplantısıyla halkın hizmetine sundu.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı hizmet binasında yapılan tanıtım toplantısına, Genel Sekreter Yardımcıları Necati Pirinççioğlu, Rojda Balkaş Akyüz, Abdullah Sevinç, meclis üyeleri, şube müdürleri, işçiler ve mühendisler katıldı.

Üç yılda alınan araçların maliyeti 12 milyon lira

Alınan iş makineleri hakkında teknik bilgi veren Yol Yapım Bakım Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan, Büyükşehir Yasası’yla birlikte hizmet alanlarının genişlediğini, İl Özel İdare’den belediyeye devredilen araçların işlevsiz olduğunu, halkın ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verilebilmesi için iş makineleri sayısında artışın zorunlu olduğunu söyledi. Hizmet üretme kapasitesinin arttırılması amacıyla 2014 yılında 10 adet, 2015 yılında 20 adet, bu yıl ise 15 adet iş makinesi satın alındığını kaydeden Kapan, bu yıl alınan iş makinelerinin 6 milyon 400 bin liraya mal olduğunu, üç yılda ise makine ikmal parkına kattıkları araç gereçlerin toplam maliyetinin 12 milyon lira olduğunun altını çizdi. Kapan, yol ağında hizmeti halka daha sağlıklı ve güvenli götürme temelinde iş makine parkını güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Anlı: Diyarbakır Türkiye’nin en başarılı belediyelerindendir

Ardından konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, Diyarbakır’ın her boyutuyla Türkiye'de belediyeciliğin ne olduğunu gösteren uygulamalardan birine ev sahipliği yaptığını belirterek, bu şehirde yaşayan insanların hizmetin en iyisini hak ettiğini ifade etti.

Dört dönemdir hizmetin en iyisi için çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Anlı, konuşmasına şöyle devam etti: “Altyapı ve üstyapısıyla modern bir şehir, geniş bulvarları, parkları, sosyal tesisleri, kadını, çocuğu, genci, yoksulu, engelliyi, ötekileştirmek isteneni her zaman önceleyen bir anlayışı belediyecilikte hakim kılmaya çalıştık. Elbette eksiklerimiz ve yapamadıklarımız var; ama bütçesi Diyarbakır’daki gibi olan belediyelerle, hatta Türkiye'deki büyükşehir belediyeleriyle kıyasladığımız zaman, bu yoksul ve mağdur halk, her şeye rağmen bugüne kadar pozitif bir destek görmeden, kendi kıt imkânlarıyla sorunlarını çözme arayışında başı dik bir şekilde bugün Türkiye'de en başarılı belediyeleri arasındandır. Bunu tüm içtenliğimle söylüyorum. Tüm altyapı ve üstyapı sorunlarını çözmüş, tamamen modern bir şehir yaratılmıştır. Bu modernleşme kendi tarihsel kökleriyle, kültürel mirasıyla, geçmişiyle de bağını koparmadan yapılmıştır. Diyarbakır çevresine örnek olabilmiş hem toplumsal hem siyasal hem ekonomik hem de kültürel merkez olmayı başarabilmiş büyük bir şehirdir. Artık Diyarbakır'ı, sadece Türkiye'deki belediyelerle değil, Ortadoğu'daki belediyelerle değil, Avrupa'daki belediyelerle kıyaslayabilecek büyük bir başarı öyküsü ile anabiliriz. Onun içindir ki Avrupa'daki belediyeler Diyarbakır'la kardeş olmak istiyorlar, ilişki geliştirmek istiyorlar."  

‘Burası Diyarbakır halkının alınterinin ürünüdür’

Özellikle dış ilçeler ve makine ikmal bölümünde emek verenler için daha iyi bir altyapı ve daha güçlü bir makine parkı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Anlı,"Burası Diyarbakır halkının alınterinin ürünüdür. Buradaki her araç ekipmanı bu şehirde yaşayan 1 milyon 600 bin insanın hakkıdır, emeğidir ve onun alınterinin sonucudur." şeklinde konuştu. Alınan araçlarla hizmet üretme hızı ve kapasitesinin artacağını ifade eden Anlı, yol ağının üçte ikisinin elden geçirildiğini, sıcak asfalt döküldüğünü, bakım ve onarım çalışması yürütüldüğünü belirtti. Anlı, “Kısa bir zaman içerisinde tamamını elimizden gelen imkânlarla yenilemiş olacağız. En ücra köşedeki köyümüze kadar da bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Halka teşekkür etti

Yerel yönetimlerin yerel demokrasinin ve temsiliyetin en önemli organları olduğuna işaret eden Anlı, şehri temsil etme ve hizmet etmede Türkiye standartlarının üzerinde bir belediyeciliği hayata geçirmenin arayışı içerisinde olacaklarını ifade etti. Anlı, "Buradan bütün şehirdeki insanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalar eğer başarıyla sonuçlandıysa, ortada önemli bir ürün varsa, dışarıda gelen insanların neredeyse hayal edemediği bir şehir hep birlikte ortaya konulabildiyse, bunda en büyük pay ve katkı halkımızındır. Onun için belediye bu iradenin somutlaşmış halidir. Biz bu iradeyi esas aldık, bundan sonra da esas almaya devam edeceğiz. Nasıl ki Türkiye'de merkezi hükümetleri, parlamentoyu halk sandıklarda seçiyorsa, yerel yönetimlerde de halkın oyları eşit, açık ve aynı değerdedir." diye konuştu.

 ‘Sorunlar parmak sallayarak çözülmez’

Bulundukları ülke, coğrafya ve şehirlerde parmak sallayarak sorunların çözülemeyeceğine dikkat çeken Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç kimse bir diğerine ben elimdeki güçle seni ezerim, diyerek sorunları çözemez, çözülmedi. 28 Şubat’ta çözülmedi, 12 Eylül’de çözülmedi, 1960'ta çözülmedi, daha yanı başımızda 15 Temmuz’da çözülmedi. Meclis’i bombalanmış bir ülkenin yurttaşları arasında birlik ve beraberliğe, yurttaşlar arasındaki dayanışmaya ihtiyaç  olan bir dönemde, biz bu tür söylemlerin kardeşliğe, ülkedeki iç barışa, yanı başımızdaki felakete bir katkısı olmayacağına inanıyoruz. Onun için bu şehir barışın, kardeşliğin, bir arada özgür yaşama iradesinin başkentidir ve bundan da taviz vermeyecek.”

‘Bu halkı utandıracak hiçbir faaliyetin içinde olmadık’

 “Halkımız müsterih olsun. Son ana kadar hizmetlerimizi sürdüreceğiz. İnsanlarımıza ve şehrimize layık olmaya çalışacağız.” diyen Anlı, hizmetlerde emeği geçen ve destek veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan emekçilere, muhtarlara, meclis üyelerine, sivil toplum örgütlerine, kent dinamiklerine ve siyasi partilere teşekkür etti.

Anlı, “Bizim söyleyeceğimiz son söz, bu halkı utandıracak, başını önüne eğdirecek, içine sinmeyecek hiçbir uygulamanın, hiç bir işin, hiç bir faaliyetin içerisinde olmadık, olmayacağız.“ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz