19 bin dekarı sulayacak?

İnşa çalışmaları hızla devam eden Ergani Barajı bittiğinde, bölgedeki 18 bin 660 dekar zirai alan suyla buluşarak, bölgenin sosyo-ekonomik hayatında çığır açacak.

19 bin dekarı sulayacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’da inşa edilen Ergani Barajı’nda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Barajın tamamlanmasıyla 18 bin 660 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Temelden yüksekliği 54 metre olan baraj inşaatında yüzde 68 fiziki gerçekleşme sağlandı. Bölgede 18 bin 660 dekar zirai alanın sulanmasına hizmet edecek olan Ergani Barajı’nın yılsonuna kadar su tutmaya hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Verimi ve Çeşitliliği Artacak

Ergani Barajı’nın hizmete alınmasıyla milli ekonomiye 8 milyon 900 bin lira gelir artışı sağlanacak. Ayrıca 2 bin 100 kişiye iş imkanı sağlanmasının hedeflendiği proje ile bölgenin kalkınmasına önemli bir etki yapılacak ve sulu tarıma geçilmesinin ardından yetiştirilen ürünlerin verimi ve çeşitliliği artacak.

Yatırımlar Sürecek

Diyarbakır’a sulama anlamında yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Diyarbakır’ın bereketli topraklarını suyla buluşturmaya devam edeceğiz. Diyarbakır tarihinde görmediği yatırımları son 14 yılda aldı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz