Görüş Bildir

"2011'de 7.6 milyar dolar olan turizm geliri, 2012'de 23 milyar dolara yükseldi"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkiye’nin ekonomik anlamda büyümesinde turizm sektörünün önemli payı olduğunu söyledi.

Karaman’da turizm haftası münasebetiyle Aktekke Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Arıcı, “2000 yılında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı 10 milyon 400 bin civarındayken 2011 yılında ise 31 milyon 500 bin’e ulaştır. 2000 yılında elde ettiğimiz turizm geliri 7,6 milyar dolar iken 2011 yılında 23 milyar dolara yükseldi." dedi.

Arıcı “İnsanlığın Anadolu’daki ilk yerleşim yerleri arasında yer alan Pınarbaşı ve Can Hasan ören yerlerinin yanı sıra, Derbe Antik Kenti, Taşkale Tahıl Ambarları, Manazan ve İncesu mağaraları kültür turizminde ön plana çıkan alanlarımızdır. Her biri ayrı bir manevi zirve olan Hz. Mevlana, Hz. Yunus Emre, Şeyh Edebali ve Dursun Fakıh’ın izlerini taşıyan Yörük ve Türkmen kültürlerinin yoğun olduğu Karaman’ın sahip olduğu bu birikimi tüm insanlığa sunabilmesi bizimle olacaktır. İşte bu noktada Karaman'ın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerin tüm dünyaya tanıtılması için çalışmaktayız.”dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi