Görüş Bildir

2012'nin en büyüğü TÜPRAŞ

Capital Dergisi tarafından Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması'nda 3 kategoride ödül alan TÜPRAŞ yılın en büyük şirketi seçildi.

2012'nin en büyüğü TÜPRAŞ

Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması kapsamında TAV Havalimanları'ndan Namet'e, Opet'ten Vestel'e kadar 8 kategoride, 24 şirkete ödül verildi. Yılın en büyük şirketi seçilen TÜPRAŞ, ''En çok ihracat yapan şirketler'' kategorisinde 1., ''En çok kar eden şirketler'' kategorisinde de 3. oldu.

''İstihdamını en çok artıran şirketler'' ve ''Cirosunu en çok artıran şirketler'' kategorilerinde 1. olan EnerjiSA ile ''En çok istihdam sağlayan şirketler'' ve ''En çok kar eden şirketler'' kategorilerinde 1. olan Türk Telekom, 2 ayrı kategoride ödül alan şirket oldular.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, şirketlerin küresel alanda rekabetçiliğini güçlendirmesi ve büyümeyi sürdürülebilir kılması için gelecek dönemde şirketlerin ajandalarında inovasyon ve sürdürülebilirliğin daha fazla yer alacağını söyledi.

Bu noktada mobil iletişim teknolojilerinin son derece önemli olduğuna değinen Timuray, gelecek 5 yıl içinde iş dünyasının yaklaşık yüzde 40'ının ''mobilize'' olmasının beklendiğini ifade etti.

Dünyada gelişmekte olan ülkelerdeki mobil penetrasyondaki her yüzde 10'luk artışın, o ülkenin GSYİH'sına yüzde 1,5'lık artışa yön vereceğinin hesaplandığını vurgulayan Timuray, mobil iletişim teknolojilerinin kullanımındaki her yüzde artışın Türkiye'nin GSYİH'sına çarpan etkisinin ise 1,8 oranında olacağını belirterek, iş dünyasının mobil dönüşüme kayıtsız kalmadığını dile getirdi.

EMEA Bölgesi'ndeki kurumların yüzde 84'ünün ''bulut bilişime'' gelecek dönemin bir önceliği olarak gördüğünü aktaran Timuray, ''Benzer şekilde yapılan araştırmalar, 2020'de 50 milyar cihazın birbirine bağlantılı bir şekilde çalışacağını işaret ediyor. Bugün dünyada bağlantılı yaşayan insan sayısının neredeyse 6 misli fazlasını makineler iletişim şeklinde bize gösterecek. Bu teknolojiler sayesinde bütün iş alanları da kendilerini yeniden tanımlıyorlar'' şeklinde konuştu.

Ödül alan şirketler...

Gecede ödül verilen kategoriler ve alan diğer şirketler ise şöyle;

''İstihdamını en çok artıran şirketler'' kategorisinde 1. EnerjiSA, 2. Oltan Fındık, 3. ise Elita Gıda oldu.

''En çok istihdam sağlayan şirketler'' kategorisinde 1. Türk Telekom, 2. TAV Havalimanları, 3. ise Arçelik oldu.

''İhracatını en çok artıran şirketler'' kategorisinde 1. Eğretli Gıda ve tekstil, 2. Namet Gıda, 3. ise Ongan Tekstil oldu.

''En çok ihracat yapan şirketler'' kategorisinde 1. TÜPRAŞ, 2. Ford, 3. Vestel olarak sıralandı.

''Karını en çok artıran şirketler'' kategorisinde 1. Bossa, 2. Nadir Metal, 3. ise TAV-Tepe Akfen oldu.

''En çok kar eden şirketler'' de ise 1. Türk Telekom olurken, 2, Turkcell, 3. ise TÜPRAŞ oldu.

''Cirosunu en çok artıran şirketler'' de ise 1. EnerjiSA, 2. Akyün Mensucat, 3. ise Cebitaş Demir Çelik olarak sıralandı.

''Türkiye'nin en büyük şirketleri''nde ise birinci TÜPRAŞ, 2. OMV Petrol Ofisi, 3. ise Opet oldu.

Gecede ENKA Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara'ya ''2012 Yılı Capital Onur Ödülü'' verildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi