Görüş Bildir

2018, Çermik için yatırım yılı olacak

Diyarbakır’ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, göreve geldikleri son bir yıl içerisinde yaptıkları çalışmaları anlatarak, “Bir yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar 30 yılda Çermik tarihinde yapılmayan çalışmalardır. 2018 Çermik için yatırım yılı olacak” dedi.

2018, Çermik için yatırım yılı olacak

Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, göreve geldiği son bir yıl içerisinde belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Göreve geldiğinde yaptıkları ilk işin ilçeye yakın olan ve 30 yıldır vatandaşları rahatsız eden çöp alanını kaldırmak olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, “Eski çöp alanının yerine de 33 dönümlük bir mesire alanı için çalışmalarımız oldu. Sene sonunda halkımızın hizmetine açılacak. 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halis Demir Parkı ile ilgili olarak da çalışmalar son aşamaya geldi. Kaplıcalarımızın projeleri ile ilgili olarak bakanlıktan para bekliyoruz. 11’nci ayda da o projelerin çalışmasına çevre düzenlemesi ile beraber başlanacak. Çermik-Ergani yolunun ihalesi yapıldı. 25 köyümüzün parke çalışması devam ediyor. Bir kısmı bitti.

ÇERMİK İÇİN YATIRIM YILI

El atmadığımız, çalışmadığımız yer yok. Belediye hizmet binamızın projesi bitti. Bir yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar son 30 yılda Çermik tarihinde yapılmayan çalışmalardır. İlçeyi 50 yataklı bir hastaneye kavuşturmak için çalışmalarımız var. İlçe teşkilatımızla Ankara’ya gittiğimizde konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na gittik. Hastane ile ilgili çalışmalarımız yakında başlayacak. Bütün kurumlarla istişareli bir şekilde çalışıyoruz. Kepçe lazım olunca kepçe, boru lazım olunca boru veriyoruz. İşbirliği içerisinde çalışıyoruz. Çermik’in içme suyu sorunu ile ilgili olarak da 6 Eylül’de ihale yapıldı. 2019 seçimlerinden önce yüzde 90’ı bitmiş olacak. Çermik halkının en büyük isteklerinden biri de doğalgazdır. Enerji Bakanlığımıza dilekçe yazdık. 2018 yatırım programına Silvan ile Çermik’i dahil ettiler. Cumhurbaşkanımız da Diyarbakır’daki mitinginde de müjdeyi vermişti” diye konuştu.

PLANLANAN PROJELER

Başkanı Karamehmetoğlu, 2018’in Çermik için yatırım yılı olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Allah Çermik’e öyle bir nimet vermiş ki dünyada ikinci Türkiye’de birinci. O nimet kaplıcalarımız. Kaplıcalarımızın yüzde 51 minerali var. Kükürt oranı yüksek ve şifalı. Biz AK Parti olarak milletimizin hizmetkarıyız. Bu koltuklar hizmet için var. Milletine hizmet için var. Biz de bu anlayışla Çermik halkına AK Parti belediyeciliğini ekibimizle beraber yansıtmaya çalışıyoruz. 2018 Çermik için yatırım yılı olacak. Bütün projelerimizi bitireceğiz. Özellikler Çermikli iş adamlarımızın gelip buraya yatırım yapmasını istiyoruz. Belediye olarak onlara her türlü desteği vereceğiz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi