Görüş Bildir

28 bin kişiye gelir olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu "Bu imalatları tamamlayarak 7 ay içerisinde barajın gövdesini su tutmaya hazır hale getirmeyi hedefliyoruz"

28 bin kişiye gelir olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, lısu Barajı ve HES projesinin, Türkiye'nin 100 yıllık vizyonu içerisinde yer alan dünyanın en büyük su yapılarından birisi olduğunu belirtti.

Bu projenin aynı zamanda GAP'ın iki ayağından birini teşkil ettiğini aktaran Eroğlu, "Toplam maliyeti 1 milyar avro olan Ilısu Barajı ve HES ile sadece elektrik enerjisi üretiminden ülke ekonomisine yılda 1,3 milyar lira katkı sağlanacak." dedi.

Eroğlu, baraj inşaatında ön yüz beton kaplamasının tamamlandığını, ön yüz derz dolguları ve parapet duvarları imalatlarının devam ettiğini ifade ederek, "Bu imalatları tamamlayarak 7 ay içerisinde barajın gövdesini su tutmaya hazır hale getirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

- Proje 28 bin kişiye geçim kaynağı olacak

Bakan Eroğlu, projenin tamamlanmasıyla bölge insanının hayat tarzının değişeceğine işaret etti.

Barajın sulama ve enerji alanında ülke ekonomisine sağlayacağı katkıyla bölge insanının da refah düzeyinin yükseleceğini vurgulayan Eroğlu, "Proje bölgedeki işsizlik probleminin azalması yönünde önemli katkılar sağlayacak. Proje tamamlandığında 4 bin kişiye istihdam alanı sağlayarak, aileleriyle birlikte 28 bin kişiye geçim kaynağı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Eroğlu, projenin tarım ve enerjiye yönelik bir proje olmasının yanı sıra bölgenin kültürel, ekonomik ve sosyal alanda gelişmesine de çok ciddi katkılar sağlayacağına dikkati çekti. Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Hasankeyf ilçesi yeniden yerleşim çalışmalarımız devam ediyor. Geçmişten geleceğe aktarılacak bir kültür ve tarih mirası olan Hasankeyf'i korumak için çok hassas davranıyoruz. Bu çalışmalarımızı tamamladığımızda bölgede ki turizmin gelişmesine de çok ciddi katkılar vereceğiz. Bu bölge turizm alanında hak ettiği yeri alacak. Hasankeyf ile turizm sektöründeki istihdamda 39 kat, ekonomik katkı anlamında ise yıllık 83 kat artış sağlanacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi