İşçi gergin

Türk-İş Başkanı: Dayanacak gücümüz kalmadı, anlaşmaya varamazsak greve gideceğiz.

İşçi gergin

Kamu işçileri adına Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) hükûmetle zam pazarlığını sürdürüyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay dün gece Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmenin ardından “Dayanma gücümüz kalmadı. Umut ediyoruz, cuma gününe kadar bu sözleşmeyi masa başında bitirebilelim. Masa başında bitmiyorsa kanunun bize verdiği yetkiyle işçinin yapacağı her türlü etkinliğe öncü olmak zorundayız” dedi.

 TÜRK İŞ SENDİKASI

Pazarlık masasında Türk-İş, kamu işçileri adına yapılan üçüncü görüşmede, en düşük ücretlerin 3 bin 500 liraya yükseltilmesini ve tüm kamu işçilerine brüt 300 lira; ilk altı ay için yüzde 15 zam talep edildi. Fakat hükûmet, kamu işçilerine yılın ilk yarısı için yüzde 6 oranında, ikinci yarısı için ise yüzde 4 zam teklif etti. Bu oranların taleplerini karşılamadığını söyleyen Atalay, “170 bini Türk-İş, 32 bin civarında da diğer sendikalarla sözleşmesi olan kamu işçisi var. Bugüne kadar arzumuz masa başında arkadaşlarımızın haklı taleplerini çözmekti. Şu anda bununla ilgili verdikleri zam, bundan 2 sene evvel aldığımız zammı dahi karşılamıyor” diye konuştu.

Bayramdan önce taleplerine karşılık almak istediklerini belirten Atalay, “Masa başında anlaşmaya varamıyorsak kanunun bize verdiği yetkiyle yapılacak olan grev ve işçinin yapacağı her türlü etkinliğe öncü olmak zorundayız” diyerek Cumhurbaşkanı ve ülkeyi yönetenlere bir kez daha taleplerini yerine getirmeleri için çağrıda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz