İnşaat fuarı start alıyor

DİYARBAKIR TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz, "Diyarbakır huzurlu bir şehir. Türkiye'nin dört bir tarafındaki iş insanlarının buradaki huzur ortamını ve iş potansiyelini görmesini istiyoruz." dedi.

İnşaat fuarı start alıyor

Alagöz, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 3 yıllık aranın ardından kentte "İnşaat Fuarı" düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Geçen yıl gerçekleştirdikleri Tarım Fuarı'nın bugüne kadar düzenlenen en geniş katılımlı fuar olduğunu dile getiren Alagöz, bu yıl da 8 fuarı Diyarbakır ile buluşturacaklarını belirtti.

Bu fuarların açılışının İnşaat Fuarı ile yapılacağını anlatan Alagöz, 2 hafta sonra Tarım ve Hayvancılık Fuarı, ardından diğer fuarların kent ile buluşturulacağını aktardı.

Alagöz, talep üzerine uzun bir aranın ardından eylül ayında Kitap Fuarı düzenleneceğini vurgulayarak, bu fuarlarla Diyarbakır ve bölgenin tanıtımını yapacaklarını kaydetti.

FUARDAKİ TEMEL HEDEFF

Fuarların Diyarbakır'ın Türkiye ekonomisinde hak ettiği yere gelmesine de vesile olacağına işaret eden Alagöz, "Diyarbakır huzurlu bir şehir. Türkiye'nin dört bir tarafındaki iş insanlarının buradaki huzur ortamını ve iş potansiyelini görmesini istiyoruz." diye konuştu.

Alagöz, yarın açılacak İnşaat Fuarı'nda da inşaat sektöründeki bütün yenilikleri bir çatı altında topladıklarını bildirdi.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen fuarın 18 Mart'a kadar açık kalacağını ifade eden Alagöz, şöyle konuştu:

"Fuar süresince oluşacak iş hacmi ile bölge yatırımlarının gelişmesine katkı sağlayacağız. 70'e yakın firma ve firma temsilciliğince inşaat malzemeleri, yapı teknolojileri, iş ve inşaat makinelerine ilişkin ürün ve hizmetlerin geniş bir yelpazede sergileneceği fuar sektörün nabzını tutacak. Ortaya çıkacak iş hacmi gerek inşaat sektörüne gerekse bölge ekonomisine katkı sağlayarak, bölgede  yatırımlarının gelişmesine destek sunacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz