Görüş Bildir

Şeker fabrikaları gözbebeğimizdir!

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesini istemeyen bir vatandaş olduğunu belirterek, "Fabrikayı alacak olan firma ya da şahıs, 5 yıllık bir deneme sürecinden geçecek. Bu süreçte hiç kimse mağdur edilmeyecek, çiftçiler ve vatandaşın mağdur edilmesi durumunda fabrika yeniden Şeker A.Ş.'nin bünyesine geçecektir" dedi.

Şeker fabrikaları gözbebeğimizdir!

Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi hakkında basın toplantısı düzenleyen AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, fabrikaların 2000 yılında özelleştirilme kapsamına alındığını söyledi. Özelleştirme kapsamında hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini ifade eden Şimşek, "Son dönemlerde Muş'umuzu da çok meşgul eden şeker fabrikamızın özelleşmesi ile ilgili gelişmeler var. 2000 yılında özelleştirme kapsamına alınan fabrikaların 14 tanesi de bu yakın tarihte ilana çıktı ve özelleştirilmesine gidildi. Bu fabrikalardan bir tanesi de bizim Muş Şeker Fabrikasıdır. Muş Şeker Fabrikası bizim gözbebeğimiz, Muş'umuzun tek sanayi kuruluşu denilebilir. Özellikle kampanya sezonunda Muş'ta bir hareketlilik oluyor. Çiftçilerimiz ürettikleri ürünü getirip teslim ettiği dönemde hareketlilik yaşanıyor. Fabrikadaki geçici ve mevsimlik işçi sayısı artıyor ve bir canlılık getirtiyor. Fabrikanın özelleştirilmesini istemeyen bir vatandaş olarak söylüyorum, özellikle biz bunu hükümet büyüklerimize aktardık" dedi.

"Muş’un her çakıl taşı bizler için kıymetlidir"

Muş’un her çakıl taşının kendileri için çok kıymetli olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Vatandaşımızın memnuniyeti bizler için birinci derecedir, biz bunlara dikkat ediyoruz. İnşallah bu işin süresinde bizim çiftçimiz, üreticimiz, vatandaşımız, fabrika çalışanları memnun olacaklardır. Biz bu konuyu takip edeceğiz. Bu konudaki sıkıntıları halen dile getiriyoruz. Vatandaşın bu konudaki taleplerini, duygularını gerçekten her aşamasında gördüğümüz her hükümet büyüğüne söylüyoruz, ısrar da ediyoruz. Takdir edin ki bu bir hükümet programıdır. Umut ediyoruz ki; sonunda güzel bir şeyler olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi