45 derece tarlada iş

Türkiye'nin en sıcak illerinden olan Diyarbakır'da çiftçiler, 45 derecelik sıcağa aldırmadan oruçlu oldukları halde tarlada çalışarak, pamuk sulaması yapıyor.

45 derece tarlada iş


Hava sıcaklıklarının gölgede 45 dereceyi aştığı Diyarbakır'da kavurucu sıcaklığa aldırış etmeden oruçlu oldukları halde tarlada çalışarak, geçimlerini karşılıyorlar.

Çiftçilerin durumu, gölgede klimanın altında oruç tutarken zorluk çektiğini belirtenlere ders verecek cinsten. Pamuk ve Mısır sulaması yapan çiftçiler, Ramazan ayının temmuz ayına denk gelmesiyle büyük zorluk yaşadıklarını dile getirdi.

PAMUK VE MISIR TARLALARI

45 derece sıcak altında oruç tutarken tarlada çalışan çiftçiler, "Bu yıl Ramazan ayı tam sıcağa geldi. Bu sıcakta ve oruçlu halimizle sulama yapmak zor oluyor. Ancak sıcak olmasına rağmen orucumuzu tutuyoruz. Geçimimizi sağlayabilmemiz için de sıcak soğuk demeden çalışmak zorundayız. Öğle vakti bazen hava sıcaklığı çekilmez olunca gidip dinlenmek zorunda kalıyoruz. Bu zorlukların mükafatı farklı olacağı için üzerimize farz olan orucu tutmanın lezzetini alıyoruz" dediler.

ÇAPA VE SULAMA YAPIYORLAR

Pamuk sulaması yapan çiftçi Halil Kendirci ise, Allah'ın farz kıldığı orucu tutmak gerektiğini ifade ederek, "İster kazma, ister sulama ne olursa olsun orucumuzu tutarız. Sıcaklıklar bizi epey bir etkiliyor. Pamuğun içine girdiğimiz zaman çok bunaltıcı sıcaklık oluyor ve sıcaktan nefes alamayacak duruma geliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz