4/C'lilerin 4/B kadrosuna alınması kararı

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul "Yaklaşık 23 bin kişiyi ilgilendiren bu düzenlemeyle çalışanların hem gelirleri artacak hem de özlük hakları genişleyecek"

4/C'lilerin 4/B kadrosuna alınması kararı

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, 4/C'lilerin 4/B kadrosuna alınması kararıyla ilgili, "Yaklaşık 23 bin kişiyi ilgilendiren bu düzenlemeyle çalışanların hem gelirleri artacak hem de özlük hakları genişleyecek." dedi.

Tonbul, kamudaki 4/C'lilerin 4/B kadrosuna alınmasının Memur-Sen'in toplu sözleşme talepleri arasında yer aldığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4/C'lilerin 4/B kadrosuna alınacağı açıklamasının, imzalanan toplu sözleşmenin bir maddesinin daha hayata geçirileceği anlamına geldiğini belirten Tonbul, şunları kaydetti:

4/B STATÜSÜNA ALINMASI

"Yapılacak düzenleme sayesinde 4/C'lilerin en başta statüleri değişecek, memur olacaklar. Bununla birlikte ek ödemelerinde sorun vardı. Ek ödemelerindeki bu sorun bu düzenlemeyle çözülecek. Artık sözleşmeli personelin aldığı ek ödemeden mevcut 4/C'liler de faydalanmış olacak. Dolayısıyla yaklaşık 23 bin kişiyi ilgilendiren bu düzenlemeyle çalışanların hem gelirleri artacak hem de özlük hakları genişleyecek."

Tonbul, 4/C'li çalışanlardan ilkokul mezunlarının destek personeli, diğer eğitim düzeyindekilerin ise büro personeli olarak istihdam edilmesinin yaşadıkları problemin yüzde 90 oranında çözülmesi anlamına geldiğini ifade ederek, "Gelecekte daha farklı adımların atılacağına inanıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere düzenlemede katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz