Görüş Bildir

52 derece sıcakta çalışıyorlar

Dicle Elektrik Dağıtım, hava sıcaklığının gölgede 42 dereceyi, güneş altında 52 dereceyi aştığı sorumluluk bölgesinde, müşterilerine kesintisiz enerji sunabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

52 derece sıcakta çalışıyorlar

Kayıt dışı elektrik kullanımının yaklaşık yüzde 75 ile Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu Dicle Elektrik Dağıtım bölgesindeki illerde hava sıcaklığı da mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman gibi Türkiye’nin en sıcak illerine de dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik Dağıtım, olumsuz hava koşullarına rağmen müşterilerine kesintisiz ve kaliteli enerji sunabilmek için çaba harcıyor.

Sıcaklık gölgede 42, güneşte 52 derece

Diyarbakır’da hava sıcaklığının gölgede 42, güneş altında ise 52 dereceyi bulmasına rağmen İl Müdürlüğü’ne bağlı arıza bakım ve onarım ekipleri, planlanan çalışmalarını aksatmadan sürdürüyorlar. Gelen arıza ihbarlarına anında müdahale eden ekipler, özellikle saat 11.00 ila 16.00 arasında güneş altında ısınan demir direkler gibi, kullandıkları malzemelere dahi dokunamıyorlar. Güvenlik nedeniyle giydikleri giysilerin yanında baret ve eldiven takmak zorunda kalan görevliler, bu nedenle zaman zaman zorlanmıyor değiller. Ancak, müşterilerine kesintisiz elektrik sunmanın mutluluğu, aşırı sıcakta çalışan görevlilere bu zorluğu unutturuyor.

İl müdürü, çalışanlara teşekkür etti

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, il merkezi ve ilçelerde 523 personel 89. Araç ile 7 gün 24 saat esasına göre faaliyet gösterdiklerine dikkat çekerek, “Arıza ihbarlarına anında müdahale etmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımız planlanan çerçevede aksaksız devam ediyor. 2015 yılında hayata geçirdiğimiz 50 milyon liralık yatırım projeleri ile şehrin enerji altyapısında gerçekleştirdiğimiz gerekli iyileştirmeler ve kapasite artışlarının olumlu sonuçlarını görüyoruz” dedi.

Aşırı sıcakların doğal olarak çalışan ekiplerini etkilediğini de belirten İl Müdürü Yaka, “Sahada çalışan arkadaşlarımıza, olumsuz hava koşullarına rağmen müşterilerimize kesintisiz enerji verebilmek adına gösterdikleri azami gayretten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi