Görüş Bildir

9 yılda tarıma 45 milyar lira destek verdik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümetin, tarıma 9 yılda 45 milyar lira destek verdiğini söyledi.

9 yılda tarıma 45 milyar lira destek verdik

Çelik, Şanlıurfa'daki temasları çerçevesinde Akçakale ilçesinde tarım lisesinin açılışına katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, çağın bilgi çağı olduğunu, bilgiyi iyi üreten ve kullanan ülkelerin ''şampiyon ülke'' olacağını belirtti.

FATİH Projesi'ne de değinen Çelik, eğitimde teknolojiden yararlanıldığını ifade ederek, ''Kesintili eğitime geçiyoruz, kesintisiz eğitim dönemi bitiyor. Kesintisiz eğitimde 15-16 yaşına kadar çalışma çağına gelen çocuk hiçbir meslek sahibi olmadan okulu bitiriyor. Çocuk ne iş yapacağını bilmiyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir şey yok. Çocuk ilköğretimden sonra kabiliyet ve yeteneğine göre bir iş tutabilmeli. Tarım, dünyanın ve Türkiye'nin gerçeği. Hükümet, 9 yılda tarıma 45 milyar lira destek verdi. Bu destekler neticesinde çiftçimiz çalıştı ve üretti'' diye konuştu.

Açılışın ardından beraberindekilerle Akkeçi köyüne geçen Faruk Çelik, yapımı devam taziye evini inceledikten sonra vatandaşın sorunlarını dinledi. Köyde karşılaştığı çocuklara oyuncak, çikolata ve harçlık verdi.

Akçakale Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine de katılan Çelik, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ilçe merkezinde kurulan sanat ve müzik evinin açılış programına da katıldı.

-Kavgalı aileleri barıştırdı-

Beraberindekilerle ilçeye bağlı Uğurtaş köyüne geçen Faruk Çelik, akraba oldukları öğrenilen ve bir süreden beri aralarında husumet bulunan iki ailenin fertlerinin barıştırılması dolayısıyla düzenlenen yemeğe katıldı.

Bakan Çelik, ailelerin aralarındaki husumete son verip barışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akçakale Müftüsü Hüseyin Ortaç'ın barış duasını okumasının ardından Çelik, kavgalı aileleri barıştırdı.

Daha sonra Harran ilçesinde TRT Anadolu televizyonun yayınına katılan Bakan Çelik, programda yöresel kıyafet ''Aba'' giydi.

Çelik'e, Akçakale ve Harran ilçesindeki programında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdülkerim Gök ve Mehmet Akyürek de eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi