Görüş Bildir

Altının gramı son 3,5 ayın dibini gördü!

Altının gram fiyatı, dolardaki sert düşüş ve ons fiyatının gerilemesiyle 97,50 lira ile son 3,5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Altının gramı son 3,5 ayın dibini gördü!

Batılı ülkelerin İran ile nükleer müzakerelerde anlaşmaya varması ve Yunanistan'ın kreditörlerle yeni kurtarma paketi konusundaki mütabakatının ardından küresel piyasalarda artan risk iştahı ile altının ons fiyatı 1.153,08 dolara kadar indi. Küresel piyasalarda artan risk iştahı TL varlıklara ilgiyi de artırırken, aynı zamanda yurt içinde koalisyon kurulabileceğine ilişkin iyimserlikle dolar/TL son 1,5 ayın en düşüğü olan 2,6278'e geriledi.

Hem ons fiyatındaki düşüş hem de dolardaki sert gerilemenin etkisiyle altının gram fiyatı 97,50 liraya düşerek 24 Mart 2015 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü.

ALTININ ONS FİYATI 1.140 DOLARI GÖREBİLİR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, global piyasalarda Yunanistan konusundaki tedirginliğin ortadan kalkmasıyla oluşan iyimserliğin altın fiyatını etkilediğini belirtti.

Yıldırımtürk, altının 1.152 dolar/ons desteğinin aşağı sarkması halinde kademeli olarak ilk etapta 1.140 dolar/ons ve daha sonrasında  da 1.120 dolar/ons desteklerinin test edilebileceğini ifade etti.

Kapalıçarşı Altın Piyasasında 24 ayar altının gram fiyatın 98,40 TL'den güne başladığını belirten Yıldırımtürk, günün geri kalanında 24 ayar altının gramının dolar/ons ve dolar/TL fiyatına duyarlı olarak 97,25-98,50 TL aralığında bir miktar dalgalanabileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi