Görüş Bildir

Araç filosunu genişletti

Büyükşehir Belediyesi, 10 doğalgazlı otobüsü hizmete sundu.

Araç filosunu genişletti

Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce satın aldığı 10 adet doğal gazlı otobüsü düzenlenen tanıtım töreni ile halkın hizmetine sunuldu. Doğalgazlı, 90 yolcu kapasiteli otobüslerde, engelli rampası da bulunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla, Diyarbakırlı hemşehrilerinin her şeyin en güzeline layık olduğunu söyledi.

ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETTİ

Kent merkezinde 132, ilçelerde 79 olmak üzere 211 adet otobüsle toplu taşıma hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, 10 yeni doğal gazlı otobüs alarak araç filosunu yenilemeye ve güçlendirmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce satın aldığı ve önceki gün teslim edilen 10 adet doğal gazlı otobüs düzenlenen tanıtım töreni ile halkın hizmetine sundu.

OTOBÜSLER SEFERE ÇIKTI

Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Terminali'nde düzenlenen tanıtım törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Genel Sekreter, Genel Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. Otobüslerle ilgili teknik bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Rıfat Ural, belediyenin merkez ve ilçelerde 211 adet otobüsünün bulunduğunu ve bu otobüslerin kentin her noktasında hizmet verdiğini söyledi. Halka daha güvenli ve konforlu toplu taşıma hizmeti sunmak amacıyla 10 adet doğal gazlı otobüs satın alarak toplu taşıma sistemini güçlendirdiklerini kaydeden Ural, engelliler ve bebek arabalarının rahatlıkla binebileceği otobüsleri tercih ettiklerini ifade etti.

HERŞEYİN GÜZELİNE LAYIK

Törende otobüs üreticisi firma temsilcisi, Başkan Cumali Atilla’ya temsili anahtar plaketi verdi. Başkan Atilla, “Diyarbakırlı hemşehrilerimize hizmete sunacağımız otobüslerin teslim alma töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Diyarbakırlı hemşehrilerimiz her şeyin en güzeline layık, öncelikle otobüslerimizin Diyarbakırlılara hayırlı olmasını diliyorum. Allah her türlü kazadan beladan muhafaza eylesin” dedi.

SEFERLERE BAŞLANIYOR

Konuşmanın ardından törene katılanlar dua ederken, yeni alınan ve süslenen 10 otobüs şehir turu attı. Toplam 90 yolcu kapasiteli otobüslerin tümü kent içi ulaşımda kullanılacak. Engelli rampası da bulunan otobüsler, bugün seferlere başlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi