Araç filosunu genişletiyor

Kayapınar Belediyesi halka daha iyi hizmet götürmek için çoğunluğu temizlik işlerinde kullanılacak 35 araç alamı yaptı. Araç tanıtımında açıklama yapan Başkan Vekili Mahmut Dağ, tüm çabalarının halka hizmet olduğunu söyledi.

Araç filosunu genişletiyor

DİYARBAKIR- Kayapınar Belediyesi daha iyi hizmet yürütmek için 15 adet çöp kamyonu, 1 greyder, 2 tane asfalt süpürme kamyonu, 2 adet silindir, 4 adet traktörün aralarında bulunduğu 35 araç alamı yaptı. Belediye şantiyesinde yapılan araç tanıtım törenine Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, BDP İlçe Başkanı Davut Kesen DİAY-DER Diyarbakır Şube Başkanı Zahit Çiftkuran ve çok sayıda vatandaş katıldı. Araç tanıtımı programında konuşan Başkan Vekili Mahmut Dağ,35 aracın maliyetinin 4 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

‘BU ARAÇLARLA HİZMET AĞINI GENİŞLETECEĞİZ’

 Dağ,” Belediye olarak iş makinesi sorunlarımızı önemli ölçüde çözdük. Bu araçlarımızla halka en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz. 2012 yılında yatırımlara 30.600 milyon TL ödenek ayrıldı. Bunun 25 milyon 947 bin lirası kullanıldı. Yatırımları gerçekleştirme oranımız yüzde 80 civarında bulunmaktadır. Geçen yıl başlayan yatırımlarımızın önemli bir kısmı bu yıl içerisinde tamamlanacaktır. 2013 yılında ise 37.670 milyon TL yatırım bütçemiz bulunmaktadır 2012 yılında 3 parkta toplam 102 bin m2 yeşil alan ihaleye çıkarıldı. Kayapınar Spor Kompleksi ile birlikte bu üç parkımızın yapımı devam ediyor. Bunun dışında Huzurevleri’nde Kadın Danışmanlık Merkezi’nin yapımı tamamlandı. “ dedi.

‘YENİ PARKLARIN İHALELERİ YAPILACAK’

2012 yılında 450 dönüm yeşil alanı kente kazandırdıklarını belirten Dağ,yeni parkların ihalesinin ise bahar dönemi bitmeden tamamlanacağını kaydetti. Dağ, şöyle devam etti :” 2012 yılında 450 dönüm yeşil alanı bu kentte kazandırdık. Kent ormanında yaptığımız ağaçlandırma çalışmasıyla Kent ormanına da ilk kazmayı vurduk. Bu yıl buna devam edeceğiz.2012 yılında 3 adet park ile Yeşil Kuşak Rehabilite projesi, Hizmet binası projesi, yüzme havuzu projelerin hazırladık. İlkbahar bitmeden bunların ihale süreçlerini tamamlayacağız. Bölgemizde yoğun bir yapılaşma bulunmaktadır. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yılda asfalt ve kaldırım çalışmasına yoğunluk vereceğiz. 2009 yılında halka verdiğimiz sözlerin önemli bir kısmını bu dönem bitmeden tamamlamayı hedefliyoruz .“

‘ENGELLERE RAĞMEN HALKA HİZMETİ SÜRDÜRECEĞİZ ‘

 BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz ise tutuklama ve engellemelere rağmen belediyelerinin halka hizmetleri aksatmadığını ifade etti. Yılmaz,“ Bu gün burada siyasetimizin nasıl hizmete dönüştüğünü görüyorsunuz. Her türlü siyasi ve ekonomik baskılara rağmen belediyelerimizin hizmetlerini en iyi şekilde yapmaktalar. Bu yaptıklarımızın en büyük destekçisi halkımızdır. Biz siyasette de yeni yaşam, hizmette de yeni yaşam sunuyoruz. Siyasi soykırım operasyonuyla belediye başkanı ve başkan yardımcısı cezaevinde olan bir belediyenin hizmetleri görüyorsunuz. Arkadaşlarımızın bayrağı devralmış halka hizmeti en iyi şekilde sürdürüyorlar. Tutuklamalarla ve engellemelere rağmen halkımıza en iyi hizmeti sunmayı sürdüreceğiz.” dedi. Daha sonra yeni araçlarla ilçe merkezinde gezdirilerek halka tanıtımı yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz