Arazilere mercek

Diyarbakır'da arazi toplulaştırma ve sulama projelerinin uygulanması toplantısı düzenlendi.

Arazilere mercek

Vali Mustafa Toprak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerine çok önem verdiklerini söyledi.

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA


İlin ve bölgenin kalkınmasında lokomotif olacak tarımsal verimliliğin temel unsuru olan bu projenin, sağlıklı ilerleyebilmesi için toplulaştırma ve sulama projelerini yürüten kurumları, düzenli olarak bir araya getirerek koordine ettiklerini belirten Vali Toprak, bu koordinasyon ve takibin neticesinde işlemlerin daha sağlıklı bir şekilde hedefe doğru hızla ilerlemeye devam ettiklerini kaydetti.

SULAMA PROJELERİ


Vali Toprak, toplantıda toplulaştırma ve sulama projelerinin uygulanmasından kaynaklanan veya birbirini olumlu ya da olumsuz yönde etkileyen konuları ele alacaklarını ifade ederek, "Bugün arazi toplulaştırmasında ve sulama projelerinin uygulamalarında hangi aşamaya gelindiğini göreceğiz" dedi.

Toplantıya Vali Toprak'ın yanı sıra, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, Tapu ve Kadastro 7. Bölge Müdürü Sinan Fidan, DSİ Yetkilileri ile Diyarbakır Kadastro Müdürü Mahmut Alyakut, ilgili kurum personeli ile toplulaştırma müteahhitleri ve kontrol heyetleri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz