Görüş Bildir

Asgari ücret tespiti için ilk toplantı 2 Aralık'ta

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2020'den geçerli olacak asgari ücretin tespiti için ilk toplantısını 2 Aralık'ta yapacak.

Asgari ücret tespiti için ilk toplantı 2 Aralık'ta

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz ilk toplantısını 2 Aralık'ta gerçekleştirecek." ifadelerini kullandı. Bu kapsamda komisyonun ilk toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılacak. İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapacak.

HABER MERKEZİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2 Aralık'ta ilk toplantısını gerçekleştireceğini duyurdu.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamasında, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonu'nun 2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını bakanlıkta gerçekleştireceğini bildirdi. Komisyonun ilk toplantısını 2 Aralık'ta gerçekleştireceğini belirten Bakan Selçuk, "Taraflar, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yeniden tespiti için bir araya gelecek. İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine bakanlıkta yapacak" dedi.

Asgari ücret ne kadar olacak?

2019 yılı enflasyon tahmini yüzde 12. Asgari ücret de önceki yılın enflasyon oranları genelde 2-5 puan üzerinde gerçekleşiyor. Böylece asgari ücrete yüzde 15 civarında bir artış olacağı beklentisi doğuyor. Bu oranın doğru çıkması durumunda asgari ücret, net 2.323 liraya ulaşacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi