Başlar Barajı startını aldı!

GAP'ın önemli ayaklarından biri olan ve Diyarbakır'da binlerce dönüm alanı sulayacak olan "Diyarbakır Başlar Barajı Sulaması'nın" yapımına ilişkin sözleşme imzalandı.

Başlar Barajı startını aldı!

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) önemli ayaklarından biri olan ve Diyarbakır'ın tarımsal sulamada hayat verecek konumdaki "Diyarbakır Başlar Barajı Sulaması'nın" yapımına yönelik hazırlanan sözleşme imza altına alındı. Proje tamamlandığında Diyarbakır bölgesinde 38 bin 200 dekar zirai arazi suya kavuşmuş olacak.

BAŞARI BARAJI SULAMA

Baraj yapım  sözleşmesinin imzalanmasına yönelik Orman ve Su İşleri Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun imzasıyla yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da inşa edilecek Başlar Barajı Sulaması'nın ana su kaynağını oluşturan Başlar Barajı inşaatının yüzde 99'unun tamamlandığı ifade edildi.

38 BİN DEKAR ALAN

Yapımına ilişkin sözleşmenin imzalandığı Başlar Barajı Sulaması kapsamında, anaboru hatları, sulama şebekesi inşaatı ile bu şebeke üzerindeki bütün yapıların inşaatı, servis işletme ve bakım yollarının inşaatının yapılacağı belirtilen açıklamada, projeye göre döşenecek ana boru hattı uzunluğunun 31 bin 452 metre, sulama şebekesinin uzunluğu  ise 91 bin 284 metre olacağı belirtildi.

Bakan Eroğlu imzalı açıklamada, projenin tamamlanmasıyla Diyarbakır yöresinde 38 bin 200 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşmuş olacağına dikkat çekildi.

HAYATA ÖNEME SAHİP

Diyarbakır için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin 5 bin kişiyi istihdam edeceğini ifade ederek şöyle dedi; "Bakanlığıma bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bizim de hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleri ile mümbit topraklarımızı modern sulama sistemlerine kavuşturuyoruz. Başlar Barajı ve Sulaması'nın tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyon 350 bin liralık katkı verilecek. Ayrıca 5 bin kişiye de doğrudan istihdam imkanı sağlanacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz