Bakan Sarıeroğlu: Fedakarlık bekliyoruz

Milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren Asgari Ücret Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında toplandı. Toplantısı öncesi açıklama yapan Bakan Sarıeroğlu, "İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz" dedi.

Bakan Sarıeroğlu: Fedakarlık bekliyoruz

2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme  çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında başladı.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'ndaki  toplantıda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren  Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Çalışma  Genel Müdürü Nurcan Önder'in de katıldığı toplantıda, Türk-İş heyetine Genel  Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK heyetine ise Genel Sekreter Akansel Koç  başkanlık ediyor.

Halen bekar bir işçi için vergiler ve kesintiler düştüğünde net bin  404 lira 6 kuruş olarak uygulanan asgari ücret yaklaşık 7 milyon çalışanı  doğrudan ilgilendiriyor.

SARIEROĞLU: İŞÇİ VE İŞVERENDEN...

Toplantı öncesi  konuşan Bakan Sarıeroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Hedeflere ulaşma konusunda kimse bizi yolumuzdan geri koymayacak. Hiç kimse başaramayacak. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz

Asgari ücret çalışma hayatımızın en temel unsurlarımızdan birisi. Asgari ücret, devletin sağlamış olduğu bir güvence.

15 yıldır milli geliri üç kart artıran hükümetimiz asgari ücret konusunda da ciddi bir artış sağladı.

İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz.

Torba yasa ile birlikte asgari ücretli kardeşlerimizin vergi dilimi nedeni ile yaşama riski olan kayıpları gidermiş olduk.

Başbakanımız her zaman asgari ücretle ilgili hassasiyetini dile getirmiştir. Ocak ayında belirtilen asgari ücret neyse Aralık ayında da o olacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler