Bayraktar: Avrupa'da kriz, Türkiye'de istikrar var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: ''Türkiye artık başkalarının gözüne bakan bir ülke değil, tüm dünyanın gözüne baktığı bir ülke durumundadır''

Bayraktar: Avrupa'da kriz, Türkiye'de istikrar var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Avrupa'nın her yerinde kriz var, etrafımızda ateş çemberi var ama elhamdülillah Türkiye'de istikrar var'' dedi.

Bayraktar, 5 Şubat Spor Salonu'ndaki AK Parti 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2002'den önce ''IMF'nin kapısında faizi ne olursa olsan para dilenen hükümetler olduğunu'' savundu.

Türkiye'nin IMF'ye 27 milyar dolarlık borcunu, 2 milyar dolara düşürdüklerini ifade eden Bayraktar, ''Kendi kendimize yetiyoruz. Avrupa'nın her yerinde kriz var, etrafımızda ateş çemberi var ama elhamdülillah Türkiye'de istikrar var. Türkiye şerefli bir şekilde gelişiyor. Türkiye artık başkalarının gözüne bakan bir ülke değil, tüm dünyanın gözüne baktığı bir ülke durumundadır'' diye konuştu.

Bayraktar, Niğde'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgiler vererek, ''Niğde'de Efendibey, Şehitler ve Şahinali mahallelerini kapsayan büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. AK Parti Niğde milletvekillerinin sürekli gündeme getirdiği Akkaya Barajı ile ilgili de Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile temizleme ve arıtma işlemlerini başlatacağız'' dedi.

Bayraktar, kongrenin ardından Niğde Belediyesi tarafından Hıdırlık bölgesinde yaptırılan Katı Atık Düzenle Depolama Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz