Görüş Bildir

BES'ten 4/C eylemi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şubesi’nin düzenlediği eylemde açıklama yapan 4/C’li Enver Aydınalp, 4/C’li çalışanlar olarak aynı işyerinde diğer çalışanlarla beraber aynı işi yapıp diğer çalışanlarla aynı mesai çizelgesine imza attıkları halde ayrımcılığa tabii tutulduklarını söyledi.

BES'ten 4/C eylemi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) 4/C’li olarak çalışan üyelerin çalışma koşulları ve fazla mesaileriyle ilgili Diyarbakır Defterdarlığı önünde kitlesel bir açıklama yaptı.

Fazla mesailerimize göz dikilmiştir

Aydınalp, “Toplu sözleşme sürecinde görüldü ki;  toplu sözleşme hakkı verilmede toplu kazanılan hakların alınması kurulu kurulmuştur. Hükümet yine emek hırsızlığı yaparak 4/C çalışanlarının fazla mesai ücretleri toplu sözleşmede olmasına rağmen göz dikmiştir” dedi.

Belirsizlik giderilmeli

Aydınalp, İş kollarındaki Maliye, Adliye, İçişleri (Nüfus, Kaymakamlık ve Valilikler) Gençlik Spor İl Müdürlüklerinde ve TUİK’de 4/C statüsünde çalışanların bulunduğuna işaret ederek, “Her kurumda fazla mesai uygulaması olup, kurumların kendi mevzuatları gereği mesai ücretlerinde farklılıklar söz konusudur. İş kolumuzda bulunan kurumlarda 4/C statüsünde çalışan geçici personele ödenecek fazla çalışma ücretlerinin neye göre ödeneceği konusunda bir belirsizlik söz konusudur” diye konuştu.

Ayrımcılığa tabi tutuluyoruz

4/C’li çalışanlar olarak aynı işyerinde diğer çalışanlarla beraber aynı işi yapıp diğer çalışanlarla aynı mesai çizelgesine imza attıkları halde ayrımcılığa tabii tutulduklarını ifade eden Aydınalp, “Biz bu ayrımcılığı kabul etmiyoruz, fazla mesai ücretleri 4/C’ li olarak çalışanların çalıştığı birimdeki diğer çalışanlar la aynı mesai ücreti talep ediyoruz. Bu uygulama aynı zamanda anayasanın 90. Maddesine de aykırı olduğunu belirtiyor AKP’ yi buradan uyarıyoruz kendi koyduğunuz yasalara uyunuz. Buradan AKP iktidarına sesleniyoruz bu uygulama uluslar arası hukuka da aykırıdır. Bir an evvel bu ayrımcılığa son verin”  Açıklamanın ardından grup sesiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi