Görüş Bildir

Bitlis'ten 50 ülkeye tekstil ihracatı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde devlet desteği ile açılan ve 250 kişinin istihdam edildiği iki fabrikadan 50 ülkeye tekstil ürünleri gönderiliyor.

Bitlis'ten 50 ülkeye tekstil ihracatı

İş adamı Siraç Nur, aldığı devlet desteği ile 2013 yılında ilçede tekstil fabrikası kurdu.

İŞKUR'un personel, devletin SSK pirim desteği ile işlerini geliştiren ve ihracat yapmaya başlayan Nur, talebin fazla olması dolayısıyla ikinci fabrikasını da bu yıl hizmete açtı.

Nur, iki fabrikasında istihdam ettiği 250 kişi ile ürettiği tekstil ürünlerini birçok ülkeye ihraç ediyor.

- "Çalışanların yüzde 85'i kadın"

Nur, erkek, kadın ve çocuk giyimi üzerine günde 20 bin parça tekstil ürünü ürettiklerini söyledi.

Açtığı fabrikalarla hem ilçe ekonomisine katkı sağlamayı hem de bölgenin adını duyurmayı amaçladığını anlatan Nur, "Şu anda 50 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çalışanlarımızın yüzde 85'i kadın. Kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları önemli. Aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar." dedi.

Bölgede istihdamın önemine işaret eden Nur, "Şimdiye kadar vatandaşlarımız batıya göç edip orada çalışıyordu. Tekstil sektörü bölgeye geldikten sonra ciddi anlamda göç vermek yerine göç almaya başladık. Personelimize 12 ay iş imkanı sunuyoruz." diye konuştu.

Nur, bölgede kalifiye işçi bulmakta zorlandıklarını, bu sıkıntıyı İŞKUR bünyesinde personele 3 ay eğitim vererek gidermeye çalıştıklarını anlattı.

- "Hedefimiz 3 bin kişi çalıştırmak"

Tekstil fabrikalarına ciddi oranda iş başvurusu olduğunu dile getiren Nur, şöyle konuştu:

"Ancak imkanlarımız sınırlı. Herkesi işe alamıyoruz. Geleceğe dair yeni projelerimiz de var. Hedefimiz 2018'de 8 bin metrekare kapalı alan ve 3 bin kişiye iş imkanı sağlamak. Firmalardan ürünlerimize yoğun talep var. Yoğun çalışmamıza rağmen talebe cevap veremiyoruz. Eğer yeni yatırımcılar bölgeye gelirse burayı cazibe merkezine dönüştürebiliriz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi