Bu ilan izdiham yarattı!

Diyarbakır'da okulların temizliği için asgari ücretle geçici olarak alınacak 800 kişilik 9 aylık geçici işçilik kadrosuna 3 bin 500 kişi başvurdu.

Bu ilan izdiham yarattı!

DİYARBAKIR-Çalışma ve Sosyal Bakanlığı İş-Kur ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokolde Diyarbakır'ın Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerindeki okulların temizliği için 800 geçici temizlik işçi kadrosu açıldı.

GÖREVLENDİRİLECEK

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP), kapsamında Diyarbakır'daki okulların temizliği için İş-Kur'un alacağı ve asgari ücretle 9 ay çalıştırılacak kadrolar için 3 bin 500 kişi müracaat etti. En çok başvurunun yapıldığı Bağlar İlçesi'ndeki spor salonunda zaman zaman izdiham yaşandı. Başvuruları alan komisyon kişilerin sosyal incelemesini yaptıktan sonra; eşi cezaevinde olan, dul, çocuğu özürlü olan ve yeşil kartlı kişilere öncelik tanıyarak alım yapacak. Okulların temizliğinde görevlendirilecek kişilere sigortalı olarak aylık 750 TL alacak.

ÜNİVERSİTELİ İŞSİZ

Temizlik işçiliği için ortaya çıkan izdiham Diyarbakır'daki işsizliğin fotoğrafı olarak yansıdı. İşsizler arasında üniversite okumuş kişilerin olması dikkat çekti. Batman Üniversitesi'nde inşaat teknikerliği ile Eskişehir Üniversitesi laborant ön lisansından mezun olduğunu kaydeden Nimetullah Y. (28), "KPSS'de iyi puan alamadığım için bir işe yerleştirilmedim. Diyarbakır'da yatırım olanakları olmadığından ötürü çalışacak sektör bulamıyoruz. Askerliğimi yaptım ancak işsi kaldığım için çaresizlikten evlenemiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz