Görüş Bildir

CHP'li Oran'dan ekonomik krize çözüm önerisi!

CHP'li Oran'dan, küresel ekonomik krize sosyal demokrat çözüm önerisi..

CHP'li Oran'dan ekonomik krize çözüm önerisi!

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, New York'ta, küresel ekonomik krizin detaylı olarak ele alındığı Sosyalist Enternasyonel toplantısına katıldı.

Dünya için ekonomik krizin hala çok büyük sorun olduğunu belirten Oran, krize "sosyal demokrat" çözüm önerdi.

Oran, "Biz sosyal demokratlar olarak bu olaya ideolojik bir yaklaşım gerektiğini düşünüyoruz. Sonuçta dünyadaki ekonomik krizin sebeplerine baktığımız zaman, bunun vahşi kapitalizmden kaynaklandığını görüyoruz. Bunun daha iyi yönetilmesi için de insan faktörü önemli, çevre faktörü önemli, demokrasi çok önemli, hukukun üstünlüğü önemli. Şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcılık, çoğulculuk. Sosyalist enternasyonel olarak bu krize bir reçete aramaya devam ediyoruz." dedi.

Toplantıda, Türkiye'nin de konuşulduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Oran, Türkiye'deki ekonomik büyümenin 2011 yılında yüzde 8 buçuk olduğunu, bunun da kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Hükümetin yeni bir teşvik paketi açıkladığını hatırlatan Oran, bu paketin başarılı olmasını temenni ederek, küresel ekonomik krizin aslında Türkiye'ye kendi iç ekonomisine bir takım özel teşvikler, destekler vermesini sağladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi