Görüş Bildir

Çiftçilere gübre desteği

Kentin sembolü olan ve büyüklüğü ile dünyada üne sahip Diyarbakır karpuzunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilere 15 ton gübre desteğinde bulunuldu.

Çiftçilere gübre desteği

Organik tarımın yaygınlaşması için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Coğrafi İşaretli Ürünler Listesi’nde yer alan Diyarbakır karpuzunun yetiştiriciliğini yapan çiftçilere gübre desteği veriyor.  Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz’ın da katıldığı etkinlikte Kent Ormanı’nda 40 çiftçiye 15 ton gübre dağıtıldı.

GÜBREZ DESTEĞİ

Kentte organik tarımın gelişmesi için çiftçilere destek verdiklerini belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, “2018’de kırsal mahallelerde tarımsal kalkınmanın sağlanması için çalışmalarımız devam edecek. Daha güçlü bir tarım için sulama kanalları, hayvanlar ve tarım alanları için göletler, makine parkı gibi yatırımlara imza atacağız. Bu çalışmaları ile projeleri çiftçi kooperatifleri ve birlikleriyle birlikte karar vererek gerçekleştireceğiz” dedi.

Çiftçiler ise Diyarbakır karpuzunu ülke içinde ve dışında tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesi, Sur ve Bismil ilçelerinde 300 dekarlık alanda Coğrafi İşaretli Ürünler Listesi’nde yer alan Diyarbakır karpuzu yetiştiriciliği yapan çiftçilere dağıttığı gübre ile birlikte 15 litre yaprak biti ilacı ve 7 kilo 500 kilogram kırmızı örümcek ilacı dağıttı. Büyükşehir Belediyesi, karpuz yetiştiren çiftçilere her yıl gübre desteği vermeyi hedefliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi