Görüş Bildir

Çiftçilerin Elektriğini Kesiyor

DİCLE Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından Mardin'de, elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriklerinin bugünden itibaren kesilmeye başlandığı duyuruldu. DEDAŞ yetkilileri, daha önce çeşitli yollarla gerekli uyarıların yapılmasına rağmen borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğinin, 12 Şubat'tan itibaren kesileceğini bildirdiklerini söyledi.

Çiftçilerin Elektriğini Kesiyor

Dicle Elektrik Dağıtım, Mardin'de elektrik borcunu ödemeyen çiftçilerin elektriklerin dünden itibaren kesmeye başladı. Şirketten daha önce değişik yollardan gerekli uyarılar yapılmış ve borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğinin 12 Şubat’tan itibaren kesileceği bildirilmişti.

 Dicle Elektrik Dağıtım’dan yapılan son açıklamada, “Yaptığımız uyarılar, gerçekleştirdiğimiz birebir ziyaretlere ve tanıdığımız iyi niyetli tüm olanaklara rağmen elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriği bu gün itibariyle kesilmeye başlandı.” denildi.

İki Yıldır Ödemeyen Var

Dicle Elektrik’in müşterilerinin kullanımına sunduğu elektriği peşin para ödeyerek satın aldığına dikkat çekilen açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Peşin para ile aldığımız ve her türlü kolaylığı sağlayarak tüketimine sunduğumuz bazı büyük toprak sahibi çiftçilerimiz ne yazık ki kullandıkları elektriğin parasını ödemiyorlar. İki yıldır kullandığı elektriğin parasını ödemeyen toprak sahipleri var. Bu nedenle daha önce duyurduğumuz gibi borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerinin elektriğini bu günden başlayarak kesiyoruz. Borçlarını ödeyinceye kadar da elektrik vermemekte kararlıyız. Bu aboneler hakkında icra takibi de başlatacağız.”

Ulusal Şebekeyi Etkiliyorlar

Elektriği kesilenlerin yaptığı tehditlerin şirketin kararlılığını etkilemeyeceği kaydedilen açılamada, bedeli ödenmediği için israf edilen elektriğin sistemin dengesini bozduğu kaydedildi. Bu durumun borcunu düzenli ödeyen müşterileri etkilediğine de yer verilen açıklamanın sonunda ise, yüksek tüketim sahibi bazı tarımsal sulama abonelerinin reaktif sistemleri takmadıklarından, ulusal elektrik bundan şebekesini olumsuz etkilediği de ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi