Cizre'de 'Habur açılsın' beklentisi

İL tartışması yapılan Cizre’de oturanlar, Irak'a açılan Habur Gümrük Kapısı'nın yeniden açılmasını, bölge için kapsamlı bir hastane yapılmasını istedi.

Cizre'de 'Habur açılsın' beklentisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve 'Gönül Köprüsü Şırnak' projesi kapsamında Kayseri heyetinin bölgeye yaptığı ziyaret sırasında Cizreliler, bir an önce il olmak istediklerini dile getirirken, ekonomik açıdan hayati önem taşıyan Habur Sınır Kapısı'nın açılmasını isteri. İlçe sakinleri, sınır ticaretinin durmuş halde olduğunu belirtirken,  "Devletimizin buraya Cizre, Şırnak,, Silopi ve İdil’i içine alabilecek büyük bir bölge hastanesi yapmasını istiyoruz. Hastalarımızın çoğunu Ankara, Diyarbakır, Gaziantep gibi büyükşehirlere götürmek zorunda kalıyoruz" derken, 120 bin nüfusu ile Cizre'nin kağıt üzerinde olmasa bile il konumunda olduğunu anlattı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ZİRVEDE

Hendek operasyonu sırasında bölgede zarar gören ilçelerden biri olan Cizre’de yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. Kaymakamlık binası önündeki çelik duvar ve bariyerler, Polis Özel Harekat (PÖH) timlerine ait zırhlı araçlar olduğu göze çarptı. Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı devam ederken, Cizre’ye giriş ve çıkışta beton bariyerli kapama noktaları ile merkezde tam teçhizatlı polisler devriyle geziyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz