Görüş Bildir

Dalaman'a bir uçak dolusu Ukraynalı

UKRAYNA'nın ikinci büyük şehri Harkov'dan Muğla'nın Dalaman İlçesi'ne dolu gelen Boeing 737 tipi yolcu uçağı, havalimanında su takı oluşturularak törenle karşılandı. Uçaktan inen turistler Türk lokumu, uçuş ekibi ise çiçeklerle karşılandı. Yolcular için ayrıca kokteyl düzenlendi.

Dalaman'a bir uçak dolusu Ukraynalı
Ukrayna'dan Dalaman'a ilk seferini yapan uçağın karşılanması için düzenlenen törende konuşan YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Ukrayna'da bu sezon yaşanan büyük gelişmeye işaret ederek, "Bu sene turizmde Ukrayna pazarı açısından sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişme bölgemiz ülkemiz açısından sevindirici" dedi.
Genel Müdür Güvenç, haftada sadece Anex'in 8 uçağının Ukrayna'nın Kiev, Lviv ve Harkov kentlerinden Dalaman'a sefer yapacağına dikkati çekip, "Bunu yanı sıra diğer uçak seferlerini dikkate alırsak haftada 18 uçak seferine ulaştık. Ukrayna'dan çok sayıda uçak seferi koyan Anex'e ve diğer tur operatörlerine müteşekkiriz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destek ve işbirliği ile çalışmalarımız artarak sürecek" dedi.
"40 milyon nüfusuyla Ukrayna turizm açısından istikbal vadetmektedir" diyen Güvenç, "Bölgemiz Ukraynalılar'ın seveceği bir bölge. Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle Dalaman bölgesi Ukraynalı turistlerin vazgeçilemezi haline gelecek. Ukrayna'nın farklı kentlerinden de bölgemize uçak seferi düzenlenmesi için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
'UÇAK SEFERLERİ EYLÜL AYINA KADAR DEVAM EDECEK'
Anex Tour Kontrat Müdürü Mustafa Özden ise Anex Tour ve Azur Air olarak başkent Kiev'den sonra Ukrayna'nın ikinci büyük şehri olan 1.5 milyon nüfusa sahip Harkov'dan ilk uçağın Dalaman'a ilk seferini yaptığına dikkati çekip, "Harkov ve Lviv'den Dalaman'a haftada 1 gün olmak üzere uçuşlarımız Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Kiev'den bölgeye haftada 8 uçuş yapılıyor. Ukrayna'dan bölgeye 3 farklı kentten uçuş yapılıyor" dedi.
Özden, Dalaman'da Ukraynalı turistlerin getirilmesi sürecinde YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç'in kendilerine büyük destek verdiğini de vurgulayıp, "Ukrayna'dan yeni bir şehirden uçuş başlatığımız için mutluyuz. YDA ile bölgedeki tanıtım çalışmalarımız sürüyor. Bölgedeki lider otellerle birlikte Dalaman'ı Ukrayna'da tanıtmaya devam edeceğiz" diye ifade etti.
Ukrayna'nın Harkov şehrinden gelen turistler bölgeyi internet üzerinden araştırdıklarını belirten turistler, özellikle mavi yolculuğa çıkmak, bölgede bulunan antik ören yerleri ve müzeleri dolaşmak istediklerini söyledi.
İki itfaiye aracı ile su takı oluşturularak karşılanan uçaktan inen Ukraynalı turistlere Türk lokumu ikram edilirken, uçuş ekibine çiçek verildi. Yolcular için ayrıca kokteyl düzenlendi.

DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi