Görüş Bildir

Devlet desteğiyle çiftlik kurdu!

Muş'un Bulanık ilçesinde girişimci Traş, devletten aldığı 2 milyon lira destekle kurduğu süt üretim tesisinde ayda 20 ton süt üretmeyi hedefliyor.

Devlet desteğiyle çiftlik kurdu!

TKDK Muş İl Koordinatörü Uygur "Bölgenin huzura kavuşmasıyla geleneksel çiftçilik yapan vatandaşlarımız, verdiğimiz hibeyle Avrupa standartlarına uygun çiftlik kurdular. Çiftçilerimiz bölgede modern tarım yapamaya başladı"

MUŞ - Muş'un Bulanık ilçesinde Murat Traş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı hibeyle kurduğu süt üretim tesisinde ayda 20 ton süt üretmeyi amaçlıyor.

Daha önce yaptığı sebze ve meyve komisyonculuk işinde maddi sıkıntı yaşayan Traş, bölgenin huzura kavuşmasıyla geçen sene hazırladığı süt üretim tesisi projesini TKDK'ye sundu.

Projesi kabul edilen ve 2 milyon lira hibe alan Traş, Güllüova Mahallesi'ndeki 10 dekarlık alanda Avrupa Birliği standartlarına uygun süt üretim tesisi kurdu. 120 hayvanın bulunduğu tesiste, anaç ahırı, genç hayvan barınağı, doğumhane, revir, süt sağım ünitesi, yem deposu ve idari bina yer alıyor.

- "Yaptığımız iş hayaldi, gerçek oldu"

Traş, çiftliği kurarken TKDK'den çok büyük destek gördüğünü anlattı.

Aylık 20 ton süt üretmeyi amaçladığını dile getiren Traş, şöyle konuştu:

"Böyle büyük bir işletme açıp peşinde koşturmak bizim için hayaldi. İşletmemizi kurduğumuz an itibarıyla hayvanlarımızı aldık. Sütlerimizi bölgedeki süt işleme tesislerine satacağız. Projemizin bedeli 3 milyon liraydı. 2 milyon lira hibe desteği aldık. Devletin desteği olmamış olsaydı böyle bir işletme ne yapabilirdik ne de hayal edebilirdik. Yaptığımız iş hayaldi, gerçek oldu."

İşletmeyi 3 kardeşiyle birlikte çalıştırdıklarını anlatan Traş, "Dışarıdan eleman tutmadık. Hayvanlarımız bu bölgenin hayvanları olduğu için ırkı daha sağlamdır ve hastalığa daha dayanıklıdır. Dana ölümleri yoktur. Bölgenin hayvanı daha dirençlidir. Kendi bölgemizin hayvanını tercih ettik" dedi.

TKDK Muş İl Koordinatörü Beytullah Uygur da çiftçilere yönelik desteklerinin devam ettiğini dile getirdi.

Çiftçilerin bölgede modern tarım yapmaya başladığını kaydeden Uygur, "Bölgenin huzuru kavuşmasıyla geleneksel çiftçilik yapan vatandaşlarımıza verdiğimiz hibeyle Avrupa standartlarına uygun çiftlik kurdular. Modern tarım yapmak isteyen çiftçilerimizi kuruma bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi