Dicle Nehri Islahı!

DSİ Genel Müdürü Acu "Yapılacak çalışmalardan sonra burası güzel bir nehir yatağı haline gelecek. Etrafını da yeşillendireceğiz ve burası tamamen Dicle halkının çocukları ile gelip dinleneceği bir mesire alanı haline gelecektir"

Dicle Nehri Islahı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Dicle Nehri'nde yürütülen ıslah çalışmalarına ilişkin, "Yapılacak çalışmalardan sonra burası güzel bir nehir yatağı haline gelecek. Etrafını da yeşillendireceğiz ve burası tamamen Dicle halkının çocukları ile gelip dinleneceği bir mesire alanı haline gelecektir." ifadelerini kullandı.

Acu ve beraberindeki heyet, Dicle Nehri ıslah çalışmalarının 21 kilometrelik bir etabı kapsadığını, Silvan Köprüsü'nün 5 kilometre membasından başlayıp, On Gözlü Köprü'nün yaklaşık 7 kilometre sonrasındaki mansapta sonlandığını aktardı.

DİCLE NEHRİ ISLAHI

Proje kapsamında taşkına maruz alanların taşkından korunmasının ve Diyarbakır'ın nefes alabileceği rekreasyon alanlarının da ortaya çıkarılmasının hedeflendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla Silvan Köprüsü'nden başlayarak mansaba doğru bin 300 metrelik kısımda yatak düzenlemesi ve taş tahkimatlı sedde oluşturma çalışmaları 6 kamyon, 11 ekskavatör, 6 dragline ekskavatör, 6 dozer, 1 greyder, 1 akaryakıt tankeri, 1 treyler ile çalışmalar tamamlanmıştır. 9 Mayıs itibarıyla Silvan Köprüsü membasında sorunsuz olan yaklaşık bin 500 metrelik kesimde 5 kamyon, 9 ekskavatör, 6 dragline ekskavatör, 6 dozer, 1 greyder ile devam etmektedir. Yapılacak çalışmalardan sonra burası güzel bir nehir yatağı haline gelecek. Etrafını da yeşillendireceğiz ve burası tamamen Dicle halkının çocukları ile gelip dinleneceği bir mesire alanı haline gelecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz