Dicle Nehri'ne yeşillendirme

Bismil Belediyesi tarafından, ilçede yeşil alan, park, piknik ve spor alanları oluşturuluyor. Dicle Nehri'nin kıyıları adeta yeşil bir vadiye dönüşüyor.

Dicle Nehri'ne yeşillendirme

Halil İbrahim Oruç Parkı, Fide Yetiştirme ve Dicle Park olmak üzere toplam 240 bin metrekare yeşil alan çalışmasını tamamlayan Bismil Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü ekipleri, Dicle Nehri'nin kıyısında bulunan 200 bin metrekare alan üzerinde yapılan temizlik çalışmasının ardından, yeşillendirme çalışmasına başlayacaklarını açıkladı. İlçede bulunan Dicle Nehri'nin kıyısında yapılan yeşillendirme çalışmasıyla birlikte, nehrin kıyısı 440 bin metrekare yeşil alana kavuşacak.

DİCLE NEHRİ YEŞİL VADİYE DÖNÜŞÜYOR

3 bin 500 metrekare alan üzerinde ilçenin ilk spor kompleksini tamamlayan ve burada çocuk ve gençler için basketbol, voleybol, futbol sahası, soyunma odaları ve duşakabinler gibi hizmetler yer aldığını da belirten Park ve Bahçe Müdürlüğü ekipleri, çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini vurguladı.

Dicle Nehri'ni çöp ve molozlardan arındırarak çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeye çalıştıklarını ifade eden Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, bu alanda yapılan çalışmayla birlikte Dicle Nehri'nin kıyılarını ilçe halkı için sosyal bir alana dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi.

PARK VE PİKNİK ALANLARI OLUŞTURDUK

Nehrin kıyısında bulunan alan üzerinde çalışmaların devam edeceğini dile getiren Eminoğlu, "Nehrin kıyılarına eskiden yurttaşlar gelişigüzel çöp ve moloz atıklarını atıyordu. Belediye olarak bu alanları çöp ve molozlardan arındırarak, buralarda yapılan düzenlemelerin ardından yeşil alan, park ve piknik alanları oluşturduk, Dicle Nehri'nin kıyısında ilçenin ilk piknik alanını hayata geçirdik. Yeşillendirme çalışması tamamlanan ve çevre düzenlemesi yapılan büyük bir parkımız daha var. Ayrıca gençlerimiz için spor aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir spor kompleksi oluşturduk.

3 BİN 500 METKARE ALAN ÜZERİNDE

3 bin 500 metrekare alan üzerinde yapılan bu komplekste gençlerimiz her türlü sportif aktivitelerini yapabilecekler. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, bu alan üzerinde ciddi anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Nehrin kıyısını bir yandan temizleme ve düzenleme çalışması devam ederken, bir yandan da yetiştirdiğimiz ağaçlarla yeşillendiriyoruz. Peyderpey devam edecek olan yeşillendirme çalışmamızla birlikte, Dicle Nehri'nin yeşil bir vadiye dönüşeceğini söyleyebiliriz" dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz