Görüş Bildir

Dicle’de Dijital Dönüşüm

Hizmet kalitesini artırmak için teknolojiden azami istifade etmeyi amaçlayan Dicle Elektrik, kısa adı “3D” olan Dicle Dijital Dönüşüm Projesi’ni hayata geçiriyor.

Dicle’de Dijital Dönüşüm

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, Türkiye’nin en çok gelişme kaydeden şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Dicle Dijital Dönüşüm Projesi’nin tanıtım toplantısına Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, Dicle Elektrik Perakende Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demir, Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, Dicle Elektrik Perakende Genel Müdürü Avni Doğan, Dicle Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Necat Tur, Dicle Elektrik Dağıtım Kurumsal İlişkiler Başkanı Neşet Demirbağ ve şirket çalışanlarının yanı sıra yerli ve yabancı proje ortakları katıldı.

Toplantıda, proje ile daha önce bir kısmı manuel olarak gerçekleştirilen müşteri hizmetleri, sayaç ve tahsilat işlemleri, mali işlemler, sayaç ve ekipman yönetimi, şebeke yönetimi, mobil işgücü yönetimi, bakım işlemlerinin tamamen dijital ortamda gerçekleştirileceği bildirildi.

Tanıtım toplantısında konuşarak Dicle Dijital Dönüşüm Projesinin şirkete hayırlı olmasını dileyen Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, yaptıkları çalışmalar nedeniyle şirket çalışanları ve çözüm ortaklarına teşekkür etti. Atalay konuşmasına, Dicle Elektrik Dağıtım’ın 6 ile yılda 22 milyar kWH elektrik dağıtımı yaptığını, istihdam açısından Türkiye’nin en büyük, dağıttığı enerji açısından ise 2. büyük dağıtım şirketi olduğunu hatırlattı. Dicle Elektrik’e münhasır birçok özellik bulunduğuna, bu nedenle de Dicle Dijital Dönüşüm Projesinin kendileri için bir şans olduğunu sözlerine ekleyen Memet Atalay, dağıtım yapılan illerdeki 6 milyar liralık kayıp kaçak bulunduğunu kaydetti. Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, ‘’Bunun yarısını israf olarak düşünürsek 3 milyar lira civarında bir rakam ediyor. Bu son derece ciddi bir rakam. Bu bile, projeyi başlatmamız için çok önemli bir sebeptir. Amacımız, Türkiye’de en çok gelişme kaydeden elektrik dağıtım şirketi olmaktır. Bunu yapma imkanına sahibiz” dedi.

“TEKNOLİJİ DAHİL ÇOK CİDDİ EKSİKLER VARDI”

Dicle Elektrik Perakende Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demir ise, özelleşme ile şirket alındığında başta teknoloji olmak üzere çok ciddi eksiklerinin bulunduğuna dikkat çekti. Dicle Dijital Dönüşüm Projesinin hayata geçiriliyor olmasının çok heyecan verici olduğunu da kaydeden Demir, ‘’Bu proje inşallah bir milat olacak” diye konuştu.

“HEPİMİZ BU PROJENİN SAHİBİYİZ”

Daha sonra söz alan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel de özelleşme sonrasında yaşadıkları teknolojik imkansızlıklara değinerek, “Günlük tahsilata dahi bakamıyorduk. Bakabilmek için TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne yazı yazıyorduk. O günden bu güne geldik” ifadelerinde bulundu.

Tanıtımı yapılan ve bir süre sonra hayata geçirilmesi planlanan 3D projesine ciddi destek verilmesi gerektiğinin altını çizen Karagüzel, şunları söyledi:

‘’Hepimiz bu projenin sahibiyiz. Bütün saha çalışanları olarak bu projeye elimizden gelen desteği vereceğiz. Biz çok zor işleri başaran bir ekibiz. Bu projenin de hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Dicle Elektrik Perakende Genel Müdürü Avni Doğan ise bu projeye sadece destek vermeyeceklerini, ayrıca sahip de çıkacaklarını belirterek, “Bu proje hayata geçtiğinde bizden de izler taşıyacak” dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan Teknoloji Direktörü Kürşat Karaman da Dicle Elektrik’te kendilerini bir şeyler yapmaya zorlayan bir saha ekibinin varlığına değinerek, “Bu sinerji, birlik ve beraberlik olmadan hiçbir şey yapmamız mümkün değildi. Nihai hedefimiz, tamamen dijital ortama geçmektir”’ diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi