DİKA Siirt'te paydaşlarıyla bir araya geldi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Siirt'te, 2018 Yılı Mali Destek Programları Hazırlıkları Paydaş Çalıştayı düzenledi.

DİKA Siirt'te paydaşlarıyla bir araya geldi

Kentteki bir otelde düzenlenen çalıştay öncesi konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajans olarak insana dokunabilecek çalışmalara imza atmayı öncelediklerini söyledi.

Yapılacak tüm yatırım ve etkinliklerin insana dönük olması gerektiğini ifade eden Altındağ, "İnsanın kapasitesini artırabilecek, onun uyumunu sağlayabilecek, eğitimin dışında sosyal entegrasyonunu sağlayabilecek çalışmalar yapabilmeliydik." dedi.

DİKA PAYDAŞLARI

Çalışmalarla ilgili usüllerde değişiklik olduğunu belirten Altındağ, proje çağrılarının yerini program çağrılarının aldığını, bunun da profesyonelleşen bir bakış açısı sağlayacağını anlattı.

Altındağ, en çok üzerinde durdukları konunun sosyal bütünleşmeyi ve iletişimi sağlayabilmek olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili ajansımız, dezavantajlı gruplardan tutun madde bağımlısına, göç edenlerin entegrasyonuna kadar her türlü etkinliğin içerisinde olabilecek. Projeler rutin değil farkındalık yaratabilecek. Temel kuralımız, önce insana dokunabilmek. Çünkü yapılan bütün faaliyetler güzel ama bunu kullanabilecek kaliteli insan sayımız da çok az."

Ekonomik Alt Yapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı taslağının sunulduğu çalıştayda, programla ilgili paydaşların görüş ve önerileri alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz