Görüş Bildir

DİSKİ Silvan'ın İçme Suyu Temin Projesini tamamladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan’da 130 kilometre uzunluğunda ve 8 milyon avro sözleşme bedeli ile yürütülen ‘Silvan İçme Suyu Temin Projesi’ tamamlanarak hizmete sunuldu. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Silvan’a 24 saat kesintisiz su verilecek.

DİSKİ Silvan'ın İçme Suyu Temin Projesini tamamladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Silvan’ın içme suyu altyapısını baştan sona değiştiren İçme Suyu Temin Projesi’ni tamamladı. Sözleşme bedeli 8 milyon avro olan ve 2050 yılı nüfus projeksiyonuna göre hayata geçirilen proje, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA) yüzde 85’lik desteği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yüzde 6’lık katkısı ve DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün yüzde 9’luk öz kaynağıyla hayata geçirildi.

130 km şebeke döşendi

Silvan İçme Suyu Temin Projesi kapsamında ilçe merkezinde içme suyu şebekeleri yenilendi, imara açılan bölgelerde ise yeni içme suyu şebekeleri döşendi. Proje kapsamında toplamda 130 kilometre içme suyu şebekesi döşendi, 7 bin evin şebeke bağlantısı yapıldı. 4 bin, 2 bin ve bin metreküp kapasiteli üç adet deponun inşaat çalışmaları tamamlandı. Pompa istasyonları yeniden inşa edildi ve pompalar değiştirildi. Yeni bir terfi merkezi inşa edildi. İçme suyu şebekesinin uzaktan kontrolü ve gözlenmesine imkan tanıyan SCADA binası inşa edildi, sistemin kurulumu yapıldı. 3 bin 500 tane su sayacı takıldı.

24 saat kesintisiz su verilecek

Silvan İçme Suyu Temin Projesi’nin tamamlanması ile birlikte ilçede yaşayan vatandaşlara 24 saat kesintisiz su verilecek. Proje tamamlanmadan önce ilçe merkezinde gün içerisinde dönüşümlü su kesintisi uygulanıyor, bu durum vatandaşların mağdur olmasına yol açıyordu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi