Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Bismil'de

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bismil ilçesinde incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Bismil'de

Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile Bismil ilçesini ziyaret etti.

Ziyaretinde Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç'in eşliğinde Bismil Küçük Sanayi Sitesini ziyaret eden Güzeloğlu, sanayi esnafıyla bir araya geldi.

Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamada, ilçedeki sanayi sitesinin 25 yıl önce yapıldığını hatırlatarak, "Sanayi sitesi artık buraya sığmıyor. Yeni yer ve yeni üretime konu bir alan arayışımız var. Bu Türkiye'nin, Bismil'in büyümesinin gelişmesinin çok açık göstergesidir." dedi.

SANAYİDE GELİŞME

Bismil'in tarım alanında yüksek potansiyele sahip olduğunu, Silvan Sulama Projesi ile daha çok ürün elde edileceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Silvan Sulama Projesi ile 230 bin hektar araziyi suyla buluşturuyor, Bismil’i, Diyarbakır’ı dünya çapında bir üretim merkezi yapılacak zaten bir yeryüzü cenneti. Arpasından mısırına, pamuğundan sebzeye aklımıza gelen her şeyi ürettiğimiz, Allah’ın bahşettiği bereketli bir topraklar üzerindeyiz. Bu sanayi sitesindeki üretimi çoğaltmak ve kalitesini artırmak elde ettiğimiz artı ve katma değeri fazlalaştırma eğitimle olur."

Ziyaretinde, Bismil Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından yaptırılacak okul inşaatı için hazırlanan protokollü de imzalayan Güzeloğlu, nitelikli genç eleman yetiştirilmesinde yaptırılacak bu okulun çok katkı sağlayacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz