Görüş Bildir

Domates ambargosuna Rusya'dan net yanıt geliyor

Rusya ile yaşanan domates krizinde son durum grçtiğimiz günlerde Rus Bakanın yaptığı açıklamadan sonra netlk kazanmaya başladı. Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev, Türkiye'den domates alımı konusunda gerekli görüşmelerin sağlandığını açıkladı.

Domates ambargosuna Rusya'dan net yanıt geliyor

Rusya ile yaşanan domates krizinde son durum grçtiğimiz günlerde Rus Bakanın yaptığı açıklamadan sonra netlk kazanmaya başladı. Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev, Türkiye'den domates alımı konusunda gerekli görüşmelerin sağlandığını açıkladı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev, Türkiye ile domates ithalatına yönelik istişarelerin yürütüleceğini belirterek, "Bu konuyu Rus üreticilerin çıkarlarını dikkate alarak çözeceğiz." dedi.

Rus haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Gruzdev, domates ithalatı konusunun Rusya ve Türkiye arasında ayrı bir ekonomik konu olarak ele alındığını söyledi.

Türk yetkililerle konuya ilişkin istişarelerin yapılmasının planlandığını belirten Gruzdev, "Bu konuyu Rus üreticilerin çıkarlarını ve ekonomik koşulları dikkate alarak önümüzdeki dönemde çözüme kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir