Görüş Bildir

Eğile ulaşım rahatlayacak

Peygamber kabirlerinin yansıra tarihi ve doğal güzellikleriyle iç turizmin gözbebeği durumundaki Eğil ilçesine, karayolu ulaşımı nefes alacak. Yol yapım çalışmaları hız kazandı.

Eğile ulaşım rahatlayacak

Eğil ilçesine karayolu ulaşımı, nefes alacak. Peygamberler diyarı Eğil'deki iç turizmdeki hareketlilik artarken, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ilçeye giden yolu düble yola çevirmenin startını verirken, yapım hızlandı.

Peygamber kabirlerinin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Diyarbakır’ın Eğil ilçesine ulaşımın kolaylaşması için yol yapım çalışmaları hız kazandı. İl Valiliğinden yol yapım çalışmasıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen 1/A standardına sahip yolun yapım çalışmalarına 07.03.2017 tarihinde başlandı. Yol yapım çalışmaları; 21,6 km uzunluğundaki ‘Diyarbakır Ergani Yol ayırımı – Eğil’ yolu ve 2,328 km uzunluğundaki Ziyaret bağlantı yolundan oluşmaktadır.

YOL YAPIM İŞİ

Yolun belli bölümlerinde yarma kazı çalışmaları devam etmektedir. Yol boyunca kullanılacak olan toplam 8 adet menfezden 3 adet menfez tamamlanmış, 5 adet menfez imalatında çalışmalar devam etmektedir.

Yolun tamamlanması halinde; Kuran-ı Kerim’de adı geçen Hz. Elyasa ve Hz. Zülkifl peygamberlerin kabirlerinin yer aldığı Eğil ilçemizdeki Peygamber Ziyaretlerinin yanı sıra İlçede bulunan kayaların içine oyulmuş Kral Mezarlarını ve ilçenin doğal güzelliklerini görmek üzere Eğil’i ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımızın ulaşım olanağını arttırmak ve onların Ziyaretlere daha rahat gidip gelmelerini sağlayacak şekilde kullanımına sunulması ve Eğil ilçemizin manevi, tarihi ve doğal güzelliklerinin ilimiz turizmine daha etkin bir şekilde kazandırılması amaçlanmaktadır. Toplam 39 milyon 315 bin 404 TL’ye mal olacak yolun 23.10.2018 tarihinde bitirilerek halkımızın hizmetine sunulması planlanmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi