Elektriğini üretecek sera kuruldu

Siirt'te, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan sera, elektriğini üretecek.

Elektriğini üretecek sera kuruldu

Uluağaç köyünde kurulan serayı basın mensuplarına tanıtan sera sahibi Hamza Keleş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında kurulan ve 128 güneş paneline sahip seranın üreteceği 30 KW elektrik ile ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Keleş, 15 bin 600 metrekare kapalı alandan oluşan seranın büyüklük açısından bölgenin ikincisi olduğunu ifade ederek, "Seramız 1 milyon 350 bin liraya mal oldu. Bunun 650 bin lirası hibedir. Elektrik ısıtmalı sera olduğundan dolayı ekonomik getirisi daha da iyidir. Fazla üreteceğimiz elektriği, gerekli işlemlerin ardından satacağız. Bölgemizde güneş bolluğu var ve biz de bu nimetten yararlanmaya çalıştık." dedi.

Elektriğini üretecek sera

Kurulan sistemle elde edilecek enerjinin damla sulama, aydınlatma ve ısıtmada kullanılacağını anlatan Keleş, serada 40 kişiye istihdam sağlanacağını dile getirdi.

Keleş, "Ürettiğimiz sebzeyi önce ilimize, kalanı da komşu illerimize göndereceğiz. Proje kapsamında bu güneş enerji sistemini kurduğumuz için mutluyuz. Herkesi de devletin verdiği bu desteklerden faydalanmaya davet ediyoruz." dedi.

Keleş, yatırımcıyı her zaman destekleyen devlete minnettar olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz