Görüş Bildir

Elektrik tüketim rekoru kırıldı!

Enerji sektörü, temmuz ayında günlük tüketimin 900 milyon kilovatsaate ulaşarak yeni bir rekor kırılabileceğini söylüyor.

Elektrik tüketim rekoru kırıldı!

Elektrikte, tarihi bir dönemden geçiliyor. Ankara’da enerji yönetimi, klimaların devreye girmesiyle birlikte hızla artan taleple ilgili süreci yakından takip ediyor. Klimaların devreye girmesiyle birlikte elektrikte her gün yeni bir rekor kırılıyor. Hızla artan tüketim, perşembe günü 876 milyon kilovatsaate, cuma günü de 878 milyon kilovatsaate çıkarak tarihi rekor kırdı. Önceki tüketim rekoru 867 milyon kilovatsaatle 30 Temmuz 2015’te kırılmıştı. Enerji sektörü uzmanları, tüketimin genelde temmuzda rekor kırdığını belirterek, “Bu yıl haziranda rekor kırıldı. Bu gidişle günlük tüketim 900 milyon kilovatsaate kadar çıkar” dedi. Sektör temsilcileri, kurulu güç dikkate alındığında ne kadar artarsa artsın tüketimin karşılanabileceğini belirtiyor.

3 AY ZAM YOK

EPDK, 1 Temmuz’dan geçerli olacak ve 3 ay uygulanacak elektrik fiyatlarıyla ilgili hesaplamaları da tamamladı. 1 Temmuz’da elektriğe zam yapılmayacak. Doğalgazda da zam ya da indirim söz konusu değil. Doğalgazda beklenen indirim eylül ya da ekimde yapılacak.

İCRALIK OLAN ABONEYE ‘GÜVENCE’Lİ ÇÖZÜM

Enerji yönetiminin diğer bir Gündem maddesi de elektrik borcu nedeniyle icralık olan abonelerle ilgili düzenleme. Çok sayıda abone, elektrik faturasını zamanında ödemediği için icralık oldu. EPDK’nın çözümüne göre bu durumdaki abonenin borcu, dağıtım şirketine ilk abonelik sırasında “güvence bedeli” adıyla yatırılan paradan tahsil edilecek. Böylece, abone icraya verilmeyecek. Borç, bu bedeli aşmışsa hukuki takip yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi