Görüş Bildir

Emeklilere, "konut dolandırıcılarına kanmayın" uyarısı

TOKİ Başkanı Ergün Turan: "Vatandaşlarımıza, 'Size öncelikli alım tanıyacağız' gibi vaatlerde bulunan şahıs ve kurumların olduğunu tespit ediyoruz. Vatandaşlar bu konuda duyarlı olsunlar"

Emeklilere,

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kurumun ismini ve logosunu kullanarak vatandaşlardan para toplayan, son zamanlarda da emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini belirterek, "TOKİ'ye, kurumun dışında sadece bankalar vesilesiyle müracaat alınıyor. Başka hiç bir yerden TOKİ'ye para yatıramazsınız, daire talep edemezsiniz" dedi.

TOKİ'nin yaptığı konutlarda emeklilere de kontenjan ayırmasının ardından, vatandaşları "Size kurada öncelikli alım sağlayacağız", "Bizim derneğimize üye olmadan kuraya giremezsiniz", "Bize ön ödeme yaparsanız çekilişte sizin adınızın çıkmasını sağlarız" diye kandırarak para toplanması şeklindeki dolandırıcılık olayları, insanları mağdur etmeye devam ediyor.

Turan, emeklilere yönelik konut edindirme çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, "TOKİ önemli bir marka, vatandaşlar üzerinde güven uyandıran Başbakanlığa bağlı bir kuruluş. Bu ismi kullanarak bazı suistimallere de rastlıyoruz. Vatandaşlarımızdan şikayetler geliyor" diye konuştu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, SUÇÜSTÜ YAPTIK"

TOKİ'nin adını kullanarak yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı savcılığa suç duyurularında bulunduklarını, bazı yerlere de suçüstü yaptıklarını ifade eden Turan, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımıza, 'Size öncelikli alım tanıyacağız' gibi vaatlerde bulunan şahıs ve kurumların olduğunu tespit ediyoruz. TOKİ'ye, kurumun dışında sadece bankalar vesilesiyle müracaat alınıyor. Başka hiçbir yerden TOKİ'ye para yatıramazsınız, daire talep edemezsiniz. Bizim yönlendirdiğimiz bankalar dışında bir müracaat yeri yoktur. Şahıs, kurum ve şirkete müracaat olamaz. Vatandaşların dolandırıcılar konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu konudaki takiplerimizi sürdürüyoruz. İster emekli, ister normal vatandaşlarımız olsun, TOKİ adına kendilerine bir şey söylendiğinde, yapıldığında bunu idareye mail ortamında ya da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulunsunlar. Biz takipçisi oluruz. TOKİ ve bankalar dışında hiçbir müracaat yeri gerçek değildir."

Emekli vatandaşların bu konuda kandırılmamaları için TOKİ'nin duyurularını takip etmeleri gerektiğine dikkati çeken Turan, bazı illerde dernekler ve valiliklerin birlikte çalışarak TOKİ'ye başvurduklarını, vatandaşların dernek olarak yapılan başvurularda valiliklerden de bilgi alabileceğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi