Görüş Bildir

Emekliye promosyonda dev adım

Emekliye promosyonda son durum ne? diye hergün milyonlarca emekli araştırmakta. Emekli promosyon son dakika gelişmeleri ve müezzinoğlu'nun açıklamaları haberimizde

Emekliye promosyonda dev adım

Emekliye promosyon konusunda gözler bakanlığa çevrimişken, 11 milyon emekli, promosyon hangi bankadan verilecek diye merakla açıklama beklemekte. Emekliye promosyon son durum, emekli maaşlarının ödendiği kuruluşlar ile bankalar arasındaki anlaşmanın ücreti ile belirlenecek ve emekliye devredilecek. Peki emekliye promosyon ücretleri ne kadar? .Her bankanın kendi emeklisini kaçırmamak ve yeni emeklileri bünyesine katmak için hazırladığı promosyonlarda adeta yarış devam etmekte. Ziraat BAnkası bu konu da bir adım önd olmakta iken detayları diyarbakirsoz.com olarak araştırdık.

EMEKLİYE PROMOSYONDA SON DURUM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yeni Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan sevindiren açıklaması ve 3 aydır yaşanan tüm gelişmelerİ araştırdığımız emekli promosyonu konusunda son dakika gelişmelerin olduğu açıklandı.

MÜEZZİNOĞLU AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yılan hikayesine dönem emekliye promosyon konusuna ilişkin açıklama yaptı.

Müezzinoğlu, bir gazetecinin "Emekliye banka promosyonu ne zaman  verilecek? Emekliye bayram müjdesi var mı?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Bayramın kendisi bir müjdedir. Müjdeleri bayramdan sonra vermek  lazım. Bayramın kendi müjdesi üzerine bir müjde vermek doğru olmaz. İnşallah  emekliye promosyon konusu yalnız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının değil,  hükümetin de gündemi. Bankalarla emeklimizin kazanımı anlamında en ideal çözümü  üretebilmek adına pazarlıklarımızı, görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Acele  edersek kolay. Bankacıların verdiğini kabul edelim, müjdeyi yarın verelim ama  emeklimizin bu anlamdaki beklentilerini en ideal çözebilmek adına onlar da biz de  zorluyoruz. Bir bilek güreşidir devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın  Başbakan'ımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir.  Herhalde bu yıl sonuna kadar ümit ediyoruz sonuçlandırırız."

Emeklilerin acele etmemesi gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Acele  ederlerse arzu ettikleri gibi sonuçlandıramayabiliriz. Çok farklı emeklilik  maaşları olduğu için bu konuda tek rakam yok ama kamuoyuna, basına yansıyan  rakamlar, afaki rakamlar." ifadelerini kullandı.

Emeklilere yılda yaklaşık 125 milyar liralık maaş ödemesi yapılıyor. Halen emeklilere maaş ödemesi dağılımında kamu bankaları yaklaşık yüzde 80'lik paya sahip bulunuyor. PTT ile bu oran yüzde 90'a ulaşırken; özel bankaların payı ise yüzde 10 civarında...

EMEKLİYE PROMOSYON NE KADAR?

Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışmaya göre; ödemelerde taban fiyat formülü uygulanacak. Taban promosyon tutarı belirlenecek. Bütün emekliler için '0-500, 500-bin, bin-2 bin arası ve 2 bin lira üstü maaş alanlar' olmak üzere kademelendirme yapıldı. Emekli aylığının tutarına ve sistemde kalma süresine göre promosyon tutarı kademeli olarak artacak. Maaşı yüksek olan, maaşını hemen çekmeyen emeklinin promosyonu daha yüksek olacak.

Emekliler promosyon protokolu imzalandıktan sonra en çok parayı veren bankayı seçip maaşlarını taşıyacak. Böylece 12 milyon emekli maaşı için büyük bir rekabet başlayacak..

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir