Görüş Bildir

Erdoğan; 'Siyasiler, bürokratik oligarşiyi mağlup ettikleri oranda başarılı olurlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet yöneticileri olarak iş dünyasının önündeki bürokratik zorlukları ve engelleri kaldırmakla görevli olduklarını söyledi. Erdoğan, “Benim bürokraside her zaman en büyük rakibim bürokratik oligarşidir. Siyasiler, bürokratik oligarşiyi mağlup ettikleri oranda başarılı olurlar. Buna inanıyorum” dedi.

Erdoğan; 'Siyasiler, bürokratik oligarşiyi mağlup ettikleri oranda başarılı olurlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2012 sonunda göreve geldiklerinde Türkiye’de ekonomide hâlâ bir devletçilik anlayışının hakim olduğunu belirterek, “2003 başından itibaren ilk işimiz bu devletçilik anlayışını bir kenara koyup özellikle devlete ait yapıları süratle özelleştirmek suretiyle bir defa özel sektörü güçlendirmenin gayreti içerisine girdik” ifadelerini kullandı.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Hırvat-Türk İş Forumu’na hitap edenErdoğan, 2001 krizinin ardından yaptıkları yapısal reformlardan bahsetti. Erdoğan, “Devletin ekonomiden elini büyük bir oranda çekmesiyle ciddi bir sıçramayı yaşamaya başladık. Bu, önemli bir adımdı. Türkiye, tarihinde olmamış özelleştirmeleri gerçekleştirdi. Şimdi de umudumuzu ve çalışma azmimizi kaybetmediğimiz sürece aşılamayacak zorluk ve sıkıntı bir defa kesinlikle yoktur; buna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan’la Türkiye arasındaki ticaret hacminin 355 milyon dolardan 5 yıl içinde 1 milyar dolara çıkarılmasını hedeflediklerini dile getirdi. Erdoğan, Hırvatistan’dan 10 bin tonluk büyükbaş hayvan ihracatı konusunda görüşmeler yaptıkları bilgisini de verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir